گفتگو با خانم سارا بیدمشکی بانوی موفق ورزشکار در رشته قایقرانی
زنان این مرز و بوم از جایی که تاریخ جان گرفت، طلایه دار شکوه، عشق و افتخار در این سرزمین بودند. کسانی که تلاششان از جنس غیرت است و حضورشان در هر عرصه ای نوید روزهای بزرگی را می دهد. در ادامه با سرکار خانم سارا بیدمشکی هم صحبت می شویم که روزهای پرفراز و نشیبی را پشت سرگذاشته اند و اکنون جز افتخارات کشور عزیزمان ایران هستند.
- سلام ، خانم بیدمشکی وقت شریف بخیر، در ابتدا خود را معرفی کنید ؟
سلام، سارا بیدمشکی هستم، متولد سال ۱۳۶۱ در شهر تهران. کارشناس مترجمی زبان انگلیسی دارم. سال ۱۳۹۰ وارد شرکت مهندسی و توسعه نفت شدم. ابتدا در واحد آموزش به عنوان کارشناس آموزش فعالیتم را آغاز و هم اکنون در بخش آموزش طرح توسعه یاران شمالی مشغول به کار هستم . البته قبل از ورود به شرکت مهندسی و توسعه نفت علاوه بر کار در شرکتی خصوصی، به ترجمه متون تخصصی و تدریس خصوصی زبان می پرداختم.
- بسیار عالی!! لطفاَ درباره رشته ورزشی خود کمی صحبت کنید تا ما بیشتر با این رشته آشنا شویم.
پس از کمی مکث با لبخند ادامه دادند ….
قایقرانی ورزشی بسیار مفرح است که در رشته های قایقرانی آبهای آرام، قایقرانی در آبهای خروشان، روئینگ، دراگون بوت و کانوپولو انجام می شود.
رشته من دراگون بوت یا قایق اژدها است. این قایق ها سر و دمی اژدها گونه دارند. دراگون بوت یکی از رشته های تیمی پارویی و تیمی ترین ورزش دنیاست. در حالت استاندارد در مجموع در هر قایق معمولاً ۲۲ نفر حضور دارند (البته قایق هایی با ظرفیت بیشتر و کمتر نیز موجود است) ۲۰ نفر پاروزن در دو ردیف ۱۰ نفری در سمت چپ و راست به همراه یک سکاندار و یک طبال. درامر یا همان طبال با طبل زدن ریتم پارو زنی را بین ورزشکاران یکنواخت می کند و سکان دار مسئول هدایت و فرماندهی قایق را عهده دار است.
علاوه بر بالانس طولی و عرضی و چیدمان نفرات، هماهنگی و اجرای صحیح و یکنواخت بین پاروزن ها در هدایت و سرعت قایق بسیار موثر است که این امر مستلزم ممارست و تمرین منظم است. البته رسیدن به جایگاه مورد نظر در ورزش، همانند دیگر اهداف نیازمند اراده و پشتکار است. برای موفقیت در ورزش قایقرانی همانند دیگر رشته ها باید زمان زیادی را به آن اختصاص داد.
صدای طبل و تعداد زیاد شرکت کنندگان باعث می شود تا مسابقات این رشته ورزشی هیجان بسیار زیادی داشته باشد. به عنوان مثال در یک مسیر مسابقه ای که مثلا ۶ قایق در کنار هم پارو می زنند، ۱۳۲ ورزشکار به طور همزمان در حال رقابت هستند.
- چقدر هیجان انگیز و تیمی ! از چه زمانی فعالیت ورزشی خود را شروع کردید؟ و چگونه وارد این رشته شدید؟
از دوران راهنمایی به ورزش علاقه داشتم و رشته دو و میدانی و والیبال را دنبال می کردم و در دوران تحصیل عضو تیم مدرسه بودم و در مسابقات منطقه ای شرکت می کردم در عین حال به صورت حرفه ای ورزش را دنبال نمی کردم.
از سال ۹۳ به صورت جدی و کاملاً پیوسته و منظم ورزش را دنبال نمودم. با فیتنس شروع کردم. تمرینات مستمر سه روز در هفته و روزی سه ساعت مرا به جایی رساند که حس کردم در کنار این رشته می توانم ورزش دیگری را ادامه دهم و با تعدادی از دوستانم در کلاسهای فیتنس، قایقرانی را انتخاب کردیم.
- عکس العمل خانواده چگونه بود؟
تا به امروز در تمامی زمینه ها و تصمیم گیریها، موثرترین راهنما، حامی، پشتیبان و مشوق من خانواده ام بوده اند. ورود به این رشته نیز تصمیم شخصی ام بود که از ابتدا مورد تشویق و حمایت خانواده ام قرار گرفت و از همه لحاظ مرا بسیار همراهی و یاری نمودند. به عنوان مثال رعایت تغذیه مناسب در طول دوران ورزش و آمادگی جهت مسابقات در زمان مسابقات بسیار مهم است و تآثیر مستقیم بر عملکرد ورزشکار دارد، که خانواده و به ویژه پدر و مادرم خیلی در این زمینه کمک حال من بوده و هستند.
- خانم بیدمشکی از افتخارات و تجربیاتی که داشتید برایمان بگویید.
به فکر فرو رفت گویی همه خاطرات برایش مرور شد …
سال ۱۳۹۵ با تشکیل دو تیم در مسابقات باشگاهی کشور شرکت کردیم. این مسابقات در دریاچه استادیوم آزادی برگزار شد و توانستیم مقام دوم و سوم را کسب کنیم. پس از آن به مسابقات چین اعزام شدیم. مسابقات با قایقهای ۲۲ نفره و به صورت مختلط برگزار شد که حداکثر چهارده نفر از هر تیمی را آقایان تشکیل می دادند. البته غیر از تیم ایران که فقط بانوان بودند. تجربه خوبی بود… با این اوصاف ما با اختلاف کمی نتوانستیم جزء تیم های برتر باشیم . همه تیم های شرکت کننده در مسابقه تیم بانوان ایران را تشویق می کردند.
- تبریک خود را برای این همه تلاش و تمرین تقدیمتان میکنیم… از نوع و نحوه تمریناتتان برایمان بگویید.
ممنونم … فیتنس را که همان سه روز در هفته انجام میدادم البته هنگام آمادگی مسابقات قایقرانی کمتر فیتنس را انجام میدادم و قایقرانی هم در زمانهای غیر از مسابقه دور روز در هفته یک ساعت و نیم صبحها، در زمان مسابقه نیز سه یا چهار روز در هفته همان یک ساعت و نیم صبحها تمرین داشتیم. البته در حال حاضر کمی از ناحیه مچ پا آسیب دیده ام و فعالیت ورزشی ندارم.
- امیدواریم هر چه سریعتر سلامتی خود را به دست آورید… برای آینده خود چه اهدافی دارید؟
به سبب آسیب دیدگی نمی توانم قایقرانی را به صورت حرفه ای و تخصصی دنبال کنم، در عین حال به عنوان یک ورزش مفرح در برنامه زندگی حفظ می نمایم.
- و اما چند سوال کوتاه …
- ورزشکار از دید شما…
اسم ورزشکار که بر زبان می آید همیشه ناخودآگاه پهلوانان قدیمی و مرام معرفت آنها در ذهنم تداعی میشود. ورزشکار فردی است که علاوه بر بدنی سالم در تهذیب نفس کوشا بوده و متواضع و مردمی باشد.
- علایق غیر ورزشی سارا بیدمشکی…
به دلیل مشغله های شغلی و ورزشی، وقت زیادی برای اختصاص دادن به امور دیگر را ندارم ولی اهل مطالعه نیز هستم…
- خاطره ای خوب …
من معمولا سعی می کنم اتفاقات و خاطرات خوب را مرور کنم . در مورد ورزش نیز همیشه یاد سفر به چین و اتفاقات و هیجاناتش برایم لذت بخش است.
- فضای مجازی …
خیلی کم، در حد رفع نیاز.
- در شرایط سخت چگونه عمل می کنید؟
پدر و مادرم به من یاد داده اند که هر مسئله ای که برایم به وجود می آید با دید مثبت به آن نگاه کنم و مطمئن باشم که راه حلی دارد. تنها خودم میتوانم خود را یاری کنم.
- خوشبختی یعنی …
حال خوب داشتن، باید در جست و جو باشیم تا بیابیم به چه چیزهایی علاقه مند و مشتاقیم، آن را هدف قرار دهیم و با سعی و تلاش به آن ها برسیم. و قدم نهادن در مسیر مشخص و تلاش برای رسیدن به مقصد، باعث نمود حس خوب در انسان می شود.