سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
دوشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ EN
مديرعامل شركت مهندسي و توسعه نفت:

تولید ۳۶۸ هزار بشکه نفت در روز از میادین مشترک نفتی تا پایان سال جاری

   به گزارش روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه نفت، سید نورالدین شهنازی زاده مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره شرکت متن صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای توسعه طرح های میادین نفتی غرب کارون ۳۶ میلیارد دلار می باشد گفت: هم اکنون سرمایه گذاری انجام شده برای طرح های توسعه ای در دست اقدام معادل ۲۱.۵ میلیارد دلار و ۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

وی از افزایش تولید نفت از میادین غرب کارون در سال جاری خبر داد و گفت: بر اساس برنامه، تولید از این میادین باید به ۳۵۰ هزار بشکه در روز برسد که با توجه به برنامه های توسعه ای در دست اقدام شرکت متن، رسیدن به تولید ۳۶۸ هزار بشکه در روز یعنی فراتر از برنامه، برنامه ریزی شده است.

تحقق تولید ۸۳ هزار بشکه از میدان مشترک آزادگان جنوبی

شهنازی زاده افزود: از میان میادین نفتی غرب کارون، میدان آزادگان جنوبی از جمله میادینی است که تولید از آن با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و استفاده حداکثری از توان داخل به نتیجه رسید.

وی میزان تولید نفت از میدان آزادگان جنوبی را ۸۳ هزار بشکه از مجموع ۴۴ حلقه چاه در روز اعلام کرد و گفت: تولید نفت از این میدان در قالب قرارداد با شرکت CNPCI، ۴۵ هزار بشکه در روز بود که به تدریج با افت تولید و از مدار خارج شدن برخی از چاه ها تولید به حدود ۲۸ هزار بشکه در روز افت کرد. این افت تولید با همت کارکنان متن جبران شد و اکنون نیز با افزایش ۳۸ هزار بشکه ای تولید از این میدان به ۸۳ هزار بشکه در روز رسیده است.

شهنازی زاده افزود: بر اساس برنامه عملیاتی، افزایش ۲۵ هزار بشکه ای تولید نفت از میدان آزادگان جنوبی و متعاقب آن افزایش ۴۰ هزار بشکه ای نیز در دستور کار شرکت مهندسی و توسعه نفت قراردارد.

وی برنامه افزایش تولید از میدان آزادگان جنوبی را ۱۱۰ هزار بشکه در روز اعلام کرد و گفت: به طور قطع با تلاش کارکنان شرکت متن و با تهمیدات لازم دستیابی به این میزان تولید و حتی فراتر از آن قابل تحقق است.

استفاده از واحد فرآورش سیار در میدان آزادگان جنوبی

شهنازی با اشاره به مسئله محدودیت فرآورش نفت تولیدی میدان آزادگان جنوبی گفت: واحد فرآورش جفیر تا میزان تولید ۱۱۰ هزار بشکه نفت از این میدان ظرفیت برای فرآورش دارد و برای تولید بیشتر از این میدان استفاده از دستگاه فرآورش سیار نفت در برنامه است.

وی در مورد برگزاری مناقصه میدان آزادگان توضیح داد: تیم مذاکره ای نفت و شرکت متن تاکنون تلاش های زیادی در این راستا انجام داده اند. از میان ۵۹ شرکت خارجی علاقمند به توسعه این میدان، ۲۲ شرکت انتخاب و مکاتبات لازم انجام شده است. هم اکنون نیز بسته های مورد نیاز جهت پیوست مدارک مناقصه آماده سازی شده و در اختیار شرکت های متقاضی قرار گرفته است.

شهنازی زاده اظهار کرد: در صورت آماده سازی اسناد مناقصه میدان آزادگان و ارسال به شرکت ها، باید به تدریج شاهد دریافت پیشنهادهای فنی و بازرگانی شرکت های متقاضی باشیم.

تولید ۳۱ میلیون بشکه ای نفت از میدان آزادگان شمالی

قدرت اله آقایی؛ سرپرست طرح توسعه میدان آزادگان شمالی نیز گفت: هم اکنون ۱۵ ماه است که تولید رسمی ۷۵ هزار بشکه ای از این میدان آغاز و تاکنون ۳۱ میلیون بشکه نفت با درآمدزایی ۱.۵ میلیارد دلاری برداشت شده است.

وی افزود: طرح توسعه آزادگان شمالی با سرمایه گذاری ۲.۲ میلیارد دلاری به اتمام رسید که تاکنون ۱.۵ میلیارد دلار از هزینه انجام شده جبران شده است.

به گفته آقایی، توسعه طرح آزادگان شمالی به صورت تجمعی با میدان آزادگان جنوبی و در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی ادامه خواهد یافت.

توسعه میدان نفتی آذر در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی

شهنازی زاده با اشاره به تحقق دو فاز تولید زودهنگام ۱۵ هزار بشکه ای میدان آذر گفت: هم اکنون تولید ۳۰ هزار بشکه ای از این میدان در قالب طرح بیع متقابل داخلی با شرکت سروک آذر و سرمایه گذاری صندوق های بازنشستگی نفت محقق شده است.

وی افزود: از این پس تولید از میدان آذر در فاز نخست به میزان ۶۵ هزار بشکه و در فاز دوم با تولید ۱۱۰ هزار بشکه در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی عملیاتی می شود که برای فرآورش نفت تولیدی آن از ظرفیت خالی واحد دهلران استفاده می شود.

شهنازی زاده در مورد میزان اشتغالزایی طرح توسعه میدان آذر گفت: در این طرح توسعه، ۳۰۰ نفر شاغل هستند که ۴۵ درصد این نیروها افراد بومی منطقه هستند که به دنبال این هستیم که این میزان را به ۵۰ درصد افزایش دهیم.

تولید یاران جنوبی به ۲۵ هزار بشکه در روز می رسد

شهنازی زاده با اشاره به تحقق تولید زودهنگام ۱۰ هزار بشکه ای از میدان نفتی یاران جنوبی تا پایان شهریور ماه، گفت: تا پایان امسال با تامین واحدهای فرآورش تولید از این میدان به ۲۵ هزار بشکه در روز می رسد.

وی با بیان اینکه طرح توسعه میدان های یاران شمالی و جنوبی با هدفگذاری تولید ۸۰ هزار بشکه در روز در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی و با استفاده از فناوری های نو تلفیق خواهد شد، افزود: توافقنامه (HOA) مطالعاتی این میدان با شرکت نفت و گاز پرشیا امضا شده است.

شهنازی زاده افزود: به زودی پیوست توافقنامه میدان یاران که شامل حفر چاه جدید، نصب تلمبه و مطالعه لرزه نگاری سه بعدی است با شرکت نفت و گاز پرشیا امضا می شود و در آینده قرارداد توسعه ای هم امضا خواهد شد.

وی با بیان اینکه مذاکره با شرکت خارجی و همچنین امضا تفاهمنامه های همکاری به موازات هم در حال اجراست، افزود: هم اکنون به منظور توسعه فاز سوم میدان دارخوین با شرکت های انی ایتالیا و سرمایه گذاری غدیر تفاهمنامه همکاری امضا شده که منتظر اعلام نتایح مطالعاتی این شرکت ها هستیم..

اتریش، نتیجه مطالعاتی میدان نفتی بند کرخه را ارائه کرد

شهنازی افزود: به منظور توسعه میدان نفتی بند کرخه نیز با شرکت OMV تفاهمنامه امضا شده که نتیجه مطالعات نیز از سوی این شرکت اتریشی ارائه شده است.

وی با بیان اینکه برای طرح توسعه ای میدان چنگوله نیز تفاهمنامه هایی با شرکت DNO نروژ، گازپروم نفت، PTTP تایلند امضا شده است، افزود: هم اکنون تایلند گزارش مطالعاتی این میدان را ارائه داده، نروژ در حال ارائه و گازپروم نفت در حال مطالعه است.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۹ تیر ۱۳۹۶ساعت: ۱۶:۰۶۱,۱۱۹ بازدید