سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
سه شنبه ۸ فروردین ۱۴۰۲ EN
مهندس بهبهاني خبر داد:

افزایش سهم سازندگان داخلی در آزادگان شمالی

بر اساس فعالیت‌های مقدماتی، تولید روزانه ۷۵ هزار بشکه نفت در فاز نخست برای میدان نفتی آزادگان شمالی نهایی شده است. از این رو با توجه به بررسی و تحلیل اطلاعات به دست آمده ازچاه‌های ارزیابی ، افزایش تولید روزانه ۷۵ هزار بشکه نفت در فاز دوم برای این میدان، دور از انتظار نخواهد بود.

به گزارش روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه نفت، کرامت بهبهانی مجری طرح توسعه میدان نفتی آزادگان شمالی با بیان این مطلب گفت: توسعه این میدان از ابتدا تا انتها بر عهده شرکت CNPCI چین است و در این چارچوب فعالیت‌هایی از قبیل مطالعات مخزن، حفاری، دیتا گرافی، و فعالیت‌های بسیار دیگر بر عهده این شرکت است.

وی اظهار کرد: هم‌اکنون تمام قراردادهای sub surface این پروژه به شرکت‌های پیمانکار واگذار شده و قراردادهای حفاری و نصب دکل‌ها انجام گرفته است.

به گفته مجری طرح توسعه نیدان نفتی آزادگان شمالی، نکته قابل توجه در این پروژه و قرارداد منعقد شده با شرکت چینی، به کارگیری کامل از توان و دانش فنی متخصصان ایرانی و توانایی‌های تولیدی صنایع ایرانی برای تولید کالاهای مورد نیاز در طول اجرای پروژه است.به گونه ای که ۱۰۰ درصد اجرای این پروژه توسط شرکت‌های پیمانکاری ایرانی در حال انجام است و همچنین بر اساس قرارداد منعقد شده بین دوطرف، سهم ایران در تهیه و تولید کالاهای مورد نیاز پروژه ۵۱ در صد در نظر گرفته شده است .

وی افزود: به رغم وجود پاره ای مشکلات بر سر راه تولید کالا و قطعات مورد نیاز این طرح، اما تلاش مجموعه شرکت ملی نفت بر این است که سهم پیمانکاران ایرانی در تولید کالای این پروژه به ۶۱ درصد افزایش یابد.

مجری طرح توسعه میدان نفتی آزادگان شمالی همچنین خاطر نشان کرد: بسیاری از کالاهای مورد نیاز این پروژه، از جمله کالاهایی هستند که شرکت‌های ایرانی از توان تولید آنها برخوردار بوده و مشکل عمده ای در تولید این محصولات ندارند ولی حجم بالای کالاهای مورد نیاز و فرصت محدود برای تولید و به کارگیری آنها در پروژه، موجب شده است که در برخی موارد از توان شرکت‌های داخلی در اجرای این پروژه آنچنان که باید استفاده نشود.

وی اضافه کرد:  با توجه به شرایط موجود و فشارهای ناشی از تحریم اعمال شده  توسط کشورهای غربی، تلاش کم نظیری در بهره گیری از توان شرکت های داخلی صورت گرفته است.

مهندس کرامت بهبهانی با اشاره به نوع قرارداد توسعه این میدان اظهار داشت: قرارداد اجرای طرح توسعه آزادگان شمالی با شرکت چینی به صورت بیع متقابل منعقد شده و مبلغی درحدود ۷۶/۱ میلیارد دلار برای آن پیش بینی شده است. مدت زمان اجرای این پروژه ۴۸ ماه برای فاز نخست و به احتمال زیاد و با به دست آمدن اطلاعات جدید از مخزن میدان، ۴۲ ماه برای اجرای فاز دوم خواهد بود. قرارداد بیع متقابل با شرکت چینی برای اجرای پروژه توسعه میدان نفتی آزادگان شمالی یکی از بهترین روش های ممکن برای جذب سرمایه و تکنولوژی در حال حاضر و به طور خاص برای این پروژه بود.

وی در پایان یادآور شد:  اگر چه نوع این قرارداد به صورت بیع متقابل است ولی قرارداد یاد شده به صورت سقف باز بوده و به معنی رایج و مرسوم آن نیست. به طوری که در این قرارداد، کپکس تخمین زده شده و بر اساس آن مناقصه ها صورت می گیرد و بعد از اجرا شدن ۸۵ درصد مناقصه‌ها، ۱۵ درصد نهایی را پیش بینی کرده و بر اساس آن سیلینگ را فیکس و ثابت می کنند.

گفتنی است: این میدان در ۱۰۰کیلومتری شهر اهواز به سمت دشت آزادگان قرار گرفته، قسمت بسیاری از آن در منطقه هویزه و قسمت کمتر آن در دشت آزادگان واقع شده است. اصلی‌ترین بخش این میدان در بال شمالی قسمت‌هایی است در آب‌های هور العظیم که این منطقه موجب منفک شدن آزادگان بزرگ به دو بال شمالی و جنوبی شد.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۴ خرداد ۱۳۹۰ساعت: ۱۶:۴۹۱,۲۱۵ بازدید