سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
دوشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۲ EN

نشست خبری مدیرعامل شرکت متن ویژه بیستمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی

   به گزارش روابط عمومی شرکت متن، عبدالرضا حاجی حسین نژاد ، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت در نشست خبری بیستمین نمایشگاه بین المللی نفت ، گاز، پالایش و پتروشیمی که با حضور خبرنگاران رسانه های مختلف برگزار شد با بیان این که پس از خلع ید چینیها در آزادگان جنوبی این پروژه از منابع شرکت ملی نفت ایران ادامه پیدا کرد ، افزود: برای این پروژه در فاز اول ۳۲۰ هزار بشکه تولید روزانه در نظر گرفته شده و در فاز دوم هم به ۶۰۰ هزار بشکه خواهد رسید اما فعلا سراغ فاز دوم نرفته ایم.

حسین نژاد افزود: در این میدان تلاش کردیم در همه اقلام دیر تحویل سراغ شرکتها و منابع داخلی برویم تا از شرکتهای داخلی حمایت کرده باشیم و تنها درمورد چند قلم کالا ناچار به استفاده از کالاهای خارجی شدیم. این شرکتها و کالاهای داخلی هم که گفته می شوند به معنای کالای کم کیفیت نیست و حتما کیفیت لازم را دارند تا بتوانیم استانداردهای بین المللی را رعایت کنیم.

همچنین سید محمود مرعشی ، مجری پروژه آزادگان جنوبی هم در توضیحی گفت: آزادگان جنوبی پس از خلع ید با منابع شرکت ملی نفت ایران ادامه فعالیت داشته و تاکنون با مشکلی مواجه نبوده است.

وی افزود: در حال حاضر دکلهای شرکتهای پدکس ، ملی حفاری و مناطق نفتخیز جنوب در این میدان فعال هستند. ضمن اینکه شرکت WSI هم اعلام امادگی کرده اما هنوز تجهیزات خود را به میدان نیاورده است. البته پکیج پنجم را برای چاه های توصیفی آماده کرده ایم که تا یک ماه آینده تکلیف پیمانکار آن هم روشن می شود و در همه این موارد سعی کردیم از شرکتهای داخلی استفاده کنیم.

مرعشی یادآور شد که فعلا ۱۶ دکل در آزادگان جنوبی فعال است و سفارشهای انجام کار داده شده و به محض ورود دکل به منطقه کار را شروع می کنیم. در عین حال برای افزایش تعداد دکل مشکلی نداریم و اگر شرکتی پیشنهادی با قیمت مناسب ارائه کند قبول می کنیم. مسئله مهم برای ما آماده سازی ۹۱ موقعیت برای ۱۸۵ چاه بوده است که انجام شده و در این رابطه هیچ تاخیری نداریم.

در مورد آزادگان شمالی هم که به روش بیع متقابل اجرایی شده طبق برنامه تا شهریور ماه به ۷۵ هزار بشکه خواهیم رسید. البته در مورد فاز دوم آن هم با چینیها به تفاهم رسیده ایم و شرکت CNPCI تولید ۲۵ هزار بشکه در فاز دوم را بر عهده گرفته است.

همچنین کرامت بهبهانی ، مجری پروژه آزادگان شمالی هم که در این جلسه حضور داشت در توضیحی گفت: آزادگان شمالی به ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و با توجه به اینکه در این میدان تولید زودهنگام برنامه ریزی نشده بود در مورد فاز دوم امکان مطالعه قابل توجه را نداشتیم.در حال حاضر چاه های این میدان در فاز اول تمام شده و آماده تولید هستند اما از آنجایی که برای تولید زودهنگام، شرایط خاصی در قرارداد پیش بینی نشده است ، تولید هم تا زمان بهره برداری نهایی منتظر می ماند.

بهبهانی هم با اشاره به درخواست پیمانکار برای مشارکت در تولید ، گفت: فعلا برای فاز دوم ۲۵ هزار بشکه را در نظر گرفته ایم و مجموعه تولید از این میدان در مجموع به ۱۰۰ هزار بشکه خواهد رسید. ضمن اینکه مذاکره با چینیها انجام شده و فاز دوم را خود چینیها ادامه می دهند.

به گزارش روابط عمومی شرکت متن، حسین نژاد در توضیح مجددی در همین رابطه افزود: تلاش کردیم تا تجربه تلخ مسجد سلیمان در مورد میدان آزادگان شمالی تکرار نشود و افزود: پیشنهاد شد که ماموریت بهره برداری بر عهده شرکت چینی باشد تا اگر اتفاقی در میدان رخ داد و اشکالی وجود داشت خودشان بالای سر کار حضور داشته باشند و مثل مسجد سلیمان کار رها شده نماند. در عین حال شرکت نفت اروندان به عنوان بهره بردار نهایی بالای سر کار پروژه حاضر خواهد بود.

حسین نژاد با بیان این که در مورد میدان یادآوران که برنامه تولید ۸۵ هزار بشکه از آن پیش بینی شده هم طبق برنامه پیش می بریم اما در حال حاضر ۵۰ هزار بشکه تولید از آن ادامه دارد و امیدواریم تا نیمه دوم سال جاری به ۸۵ هزار بشکه در روز برسد.

وی همچنین از برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت تولید در یادآوران از ۸۵ هزار بشکه به ۱۳۵ هزار بشکه خبر داد و گفت: در یادآوران از عراقیها جلوتر هستیم.

به گزارش روابط عمومی شرکت متن، هادی نظر پور، مجری پروژه یادآوران هم که در این جلسه حضور داشت در توضیحی گفت: چینیها MDP خود را برای فاز دوم یادآوران ارائه کرده اند اما در مورد آن حدود ۴۰۰ کامنت داشت و در حال حاضر یکی از آن موارد یعنی زمان اجرای فاز دوم تنها باقی مانده است و اگر این مورد هم نهایی شود عملا می توانیم کارمان را آغاز کنیم.

وی افزود: در مورد یاران شمالی هم برنامه تولید ۳۰ هزار بشکه و در یاران جنوبی هم برنامه تولید ۵۰ تا ۶۰ هزار بشکه در روز را داشته ایم و امیدواریم در اوایل سال ۹۶ در این میدان به تولید برسیم.

همچنین آرش باقر زاده ، سرپرست پروژه یاران شمالی هم با اعلام این که این پروژه به ۴۷ درصد پیشرفت رسیده است، گفت: ۹ چاه این میدان تکمیل شده ، دو چاه در حال شروع کار هستند و دو چاه هم تا ده روز آینده تمام می شود و در نهایت طبق برنامه در ابتدای سال ۹۵ به ۳۰ هزار بشکه در روز می رسید.

وی همچنین با بیان اینکه علاوه بر موارد فوق شرکت متن پروژه های دیگری نظیر NGL در جفیر را دارد، اظهار کرد: این پروژه قرار است با سرمایه گذاری مشترک قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و پتروشیمی بندر امام تکمیل شود اما در حال حاضر تنها از سوی پتروشیمی بندر امام و فعالیت و تامین مالی این مجموعه خیالمان راحت است.امیدواریم تا پایانه سال یک ترین ۲۵۰ هزار متر مکعبی این مجموعه به بهره برداری برسد.

همچنین پروژه تلمبه خانه غرب کارون را در دستور کار داریم که امیدواریم در نیمه دوم سال جاری این پروژه هم محقق شود. علاوه بر این پروژه نیروگاه غرب کارون را هم در دستور کار داریم که شرکت مپنا در حال ساخت است و خود ما هم در بخشهایی از این پروژه همکاری داریم.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) ، با اعلام این خبر که فاز اول پروژه میدان گازی کیش زمستان سال ۹۵ به بهره برداری خواهد رسید ، گفت: برای فاز دوم و سوم این پروژه هم که در بخش دریایی قرار دارد به دنبال سرمایه گذار هستیم و تا کنون وعده هایی داده شده که امیدواریم به نتیجه برسد.

حسین نژاد در عین حال از واگذاری پروژه میدان سلمان ۲ به شرکت متن خبر داد و گفت: البته هنوز کاری در این میدان انجام نداده ایم و وزارت نفت تاکید بر انجام این پروژه به صورت بیع متقابل دارد.

وی در ادامه درباره  پروژه هایی نظیر میدان منصوری و مخازن ذخیره سازی هم گفت: این پروژه ها از سالهای قبل باقی مانده و مثل یک ارث به ما رسیده اما تلاش می کنیم با وجود همه مشکلات موجود در آینده نزدیک این موارد را هم به بهره برداری برسانیم.

وی در مورد میدان آذر هم، گفت: این پروژه که به صورت میدان مشترک شناخته شده باید به صورت بیع متقابل اجرا شود و خوشبختانه تست اولین چاه آن به نتیجه رسید و امیدواریم تولید اولیه آن تا نیمه دوم سال جاری به نتیجه برسد. حفاری در این میدان سختیهای خاصی دارد چرا که لایه های زمین و کیفیت سنگ مخزن آن بسیار فشرده است.

حسین نژاد در مورد میدان چنگوله نیز که در حوزه مشترک قرار دارد، گفت: در این مورد هم منتظر سرمایه گذار هستیم و در کنار موارد دیگر پیشنهادی در کنفرانس لندن که قرار است شهریور ماه برگزار شوند، معرفی خواهند شد.

وی اظهار امیدواری کرد که با برداشته شدن تحریمها گشایشی در روند اجرایی پروژه ها ایجاد شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ، در ادامه این نشست خبری با اشاره به مصوبه چند روز قبل شورای اقتصاد در مورد پالایشگاه آفتاب ، گفت: طبق این مصوبه قرار شد تامین مالی این پروژه از محل بند “ق” صورت گیرد. البته مسئله مهم برای ما شرایط تامین مالی بند ق و شرکتهای مرتبط با آن هستند چرا که روند پیگیری آن گرفتاری زیادی دارد و مسئله دیگر این است که هزینه های ما به ریال است اما آنها به ما ارز می دهند.

وی در ادامه اعلام کرد که در حال حاضر ۳۵ دکل در میدانهای آزادگان جنوبی ، یاران جنوبی و شمالی و میدان آذر حاضر و فعال هستند و افزود: مسئله ما آوردن دکل نیست و مجوزهای لازم را داریم و هر شرکتی که اعلام آمادگی کند و بتواند با یوزانس ۲ ساله تامین مالی کند ما استقبال می کنیم.

وی در مورد همکاری شرکت حفاری شمال در پروژه های غرب کارون هم گفت: این شرکت در یکی از مناقصه ها شرکت کرد اما در رقابت با شرکتهای دیگر برنده نشد و در مناقصه های بعدی هم حضور نیافت.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با بیان اینکه اخیرا تمایل شرکتهای خارجی برای مذاکره زیاد شده است ، گفت: ما مشکلی برای ادامه این مذاکره نداریم و به شرکتها هم اعلام کرده ایم که می توانیم توافق ها را انجام دهیم و مراحل نهایی و امضای قرارداد را به زمان بعد از رفع تحریم ها موکول کنیم که آنها هم قبول کردند. البته برخی از کشورها هم  منتظر رفع تحریم و برگزاری کنفرانس لندن و معرفی قراردادهای IPC هستند.

وی گفت: در حال حاضر دریچه های حوضچه های موجود در هورالعظیم باز است اما این حوضچه ها ورودی آبی ندارند و تنها با زه آبهای ناشی از کشت و صنعت نیشکر خوزستان پر می شوند. در عین کیفیت خاک از زمان جنگ تحمیلی در این مدت کم شده و چسبندگی قبلی را ندارد و با هر بادی گرد و غبار بلند می شود.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ساعت: ۱۴:۵۱۱,۱۸۲ بازدید