طراحی نظام مطلوب مدیریت استعدادهای سازمانی
رئیس پژوهشکده مدیریت و منابع انسانی موسسه مطالعات بین المللی انرژی با اشاره به طراحی نظام مطلوب برای مدیریت استعدادهای سازمانی، گفت: استعداد سازمانی در تعیین ارزش سازمان ها در عرصه بین المللی، نقش کلیدی و حساسی را ایفا می کند.
محمد مهدی رشیدی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران در مورد نگارش مقاله ای تحت عنوان نظام مطلوب برای مدیریت استعدادهای سازمان ها، زیر سیستم ها و الزامات پیاده سازی آن گفت: این نظام شامل ۲ سیستم اصلی توسعه و نگهداشت و ۶ زیرسیستم آموزش، جبران خدمات، محیط کار، مسیر پیشرفت شغلی و نظام ارتباطات مدیریت عملکرد است. همچنین الزامات پیاده سازی چنین سیستمی مدون شده است.
رشیدی، سرمایه فکری را از مباحث نوین ادبیات مدیریت منابع انسانی، برشمرد و گفت: سرمایه فکری، شامل سرمایه های انسانی، ساختاری و رابطه ای است که سرمایه انسانی، مهمترین بخش آن است.
به گفته وی، در میان اجزای سرمایه انسانی، استعدادهای هر سازمان از جایگاه ویژه ای برخوردار است که این دارایی نا مشهود در تعیین ارزش سازمان ها در عرصه بین المللی، نقش کلیدی و حساسی را ایفا می کند.
رشیدی افزود: امروزه شرایط کاملاً متحول و حاکم بر سازمانها، افزایش رقابت و لزوم اثربخشی آن در چنین شرایطی، نیاز آنها را به نسلی ارزشمند از کارکنان آشکار میسازد. نسلی که از آنها به عنوان سربازان سازمانی یاد میشود. بیتردید این کارکنان وجه ممیز سازمانهای اثر بخش هستند.
وی با اشاره به مقوله فرار مغزها در سال های اخیر گفت: این موضوع مبتلا به همه سازمان هاست و علاوه بر مدیران، تعداد زیادی از واحدهای سازمانی مانند سامانه های جامع منابع انسانی، امور کارکنان، تامین منابع انسانی و برنامه ریزی نیروی انسانی را در بر گرفته است که این امر بیانگر گستره این مسئله است.
رشیدی اظهار کرد: طراحی یک نظام مطلوب می تواند چشم انداز در حوزه استعدادها را روشن سازد و نقشه راهی برای مدیریت “توسعه و نگهداشت” این سرمایه باشد. نظامی که در بطن خود سیاستگذاری را مستتر داشته و تکلیف الزامات اجرای چنین نظامی را روشن سازد.