معاون وزیر نفت: توسعه میدان گازی تنگ بیجار باید در اولویت باشد
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران طی سفر یک روزه خود از میادین نفت و گاز غرب کشور گفت: با توجه به مذاکرات انجام شده به منظور صادرات گاز ایران به عراق، توسعه میدان گازی تنگ بیجار باید در اولویت قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، رکن الدین جوادی صبح روز سه شنبه (۱۳خردادماه) به منظور بازدید از مناطق عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب، وارد اهواز شد و از نزدیک در جریان روند پیشرفت پروژه های فعال در این حوزه عملیاتی قرار گرفت.
جوادی در ابتدای برنامه سفر یک روزه خود به همراه هیئت همراه از مرکز بهره برداری و نمکزدایی چشمه خوش واقع در استان ایلام بازدید کرد.
این واحد بهره برداری که در ۵۲ کیلومتری شهرستان دهلران از توابع استان ایلام قرار دارد، نفت تولیدی میدان های چشمه خوش، پایدار، پایدارغرب و دالپری را فرآورش و از طریق یک خط لوله ۱۸ اینچ به طول ۱۵۳ کیلومتر به واحد بهره برداری شماره ۳ اهواز و تلمبه خانه شهید چمران ارسال می کند. بخشی از ایننفت ارسالی به مصرف خوراک پالایشگاه ها می رسد و بخشی از طریق پایانه نفتی خارگ صادر می شود.
واحد بهره برداری دهلران نیز در فاصله ۲۰ کیلومتری جنوب غرب شهرستان دهلران از توابع استان ایلام قرار دارد که نفت تولیدی فرآورش شده میدان های دهلران و دانان را پس از شیرین سازی و پمپاژ به وسیله یک خط لوله ۱۶ اینچ به طول ۵۲ کیلومتر به واحد نمکزدایی چشمه خوش ارسال می کند
ضرورت توسعه میدان مشترک نفتی آذر
براساس این گزارش، جوادی پس از بازدید از منطقه عملیاتی چشمه خوش و دهلران از میدان مشترک آذر (واقع در شرق شهرستان مهران)، میدان گازی تنگ بیجار و مرکز بهره برداری و نمکزدایی نفت شهر بازدید کرد.
واحد بهره برداری نفت شهر در فاصله ۲۲۰ کیلومتری غرب کرمانشاه و ۶۰ کیلومتری شهرستان قصرشیرین واقع شده است که نفت تولیدی میدان نفت شهر را پس از فرآورش، شیرینسازی و نمکزدایی می کند.
میدان گازی تنگ بیجار نیز درفاصله ۷۰ کیلومتری شهرستان ایلام قرار دارد. گاز مرکز بهره برداری تنگ بیجار پس از فرآورش، به پالایشگاه گاز ایلام ارسال می شود. میعانات گازی تولید این مرکز بهره برداری نیز به وسیله یک خط لوله ۶ اینچ به پالایشگاه ایلام منتقل می شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ضمن بازدید از میدان مشترک آذر بر شتاب بخشی به روند برداشت از میدان نفتی تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه طی ماه های آینده، عراق برداشت خود از این میدان مشترک را آغاز می کند، شتاب بخشی به روند توسعه این میدان مشترک از سوی شرکت نفت و گاز غرب باید در اولویت باشد.
شتاب بخشی به ساخت کارخانه ان.جی.ال ۳۱۰۰
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در ادامه سفر یک روزه خود در جریان پیشرفت پروژه احداث کارخانه گاز و گازمایع ۳۱۰۰ در استان ایلام قرار گرفت و بر شتاب بخشی در روند اجرای این پروژه تاکید کرد
گفتنی است، طی ماه های اخیر با هدف شتاب بخشی در روند تامین مالی اجرای این پروژه احداث کارخانه گاز و گاز مایع، نشست هماهنگی و پیگیری با حضور مدیران و کارشناسان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، شرکت سرمایه گذاری صنعت نفت، شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت، صندوق های بازنشستگی پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت و مدیریت های امور حقوقی و برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران برگزار شده است که در این نشست ها، راهکارهای شتاب بخشی و آسان سازی تأمین منابع مالی از طریق صندوق توسعه ملی و مشارکت سایر سرمایه گذاران به ویژه شرکت های پتروشیمی بررسی شده است.
قرارداد مهندسی، تامین کالا، منابع مالی، ساخت کارخانه گاز و گاز مایع چشمه خوش- دهلران با اعتباری افزون بر ١,۵ میلیارد دلار و مدت اجرای ٣٠ ماه میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت بسته شده است.
خوراک این کارخانه از گازهای همراه میدان های نفتی غرب کشور (چشمه خوش دهلران، آذر، چنگوله، پایدار و پایدار غرب …) تأمین و محصولات تولیدی شامل، مایعات گازی به میزان ۴۶ هزار بشکه در روز برای تامین خوراک واحدهای پتروشیمی دهلران، امیرکبیر و مارون ارسال می شود.
بر پایه این گزارش، بخشی از اعتبارهای این طرح به ارزش ۶۴۵ میلیون دلار با استفاده از منابع ارزی صندوق توسعه ملی و باقیمانده آن با استفاده از تسهیلات سرمایه گذاران، مشتریان، اعتبارهای بانکی و صندوق های بازنشستگی صنعت نفت تامین می شود.
بر پایه این گزارش، پیشرفت طرح احداث کارخانه گاز و گاز مایع ۳۱۰۰ هم اکنون پنج درصد اعلام شده است.
در این پروژه، افزون بر ساخت کارخانه جمعآوری گازهای همراه، ساخت یک نیروگاه گازی با قدرت تولید ١۵٠ مگاوات برق در ساعت نیز برنامه ریزی شده است که علاوه بر تامین برق مورد نیاز مجتمع، قسمت عمدهای از برق مصرفی واحدهای همجوار را نیز تامین میکند.
افزایش ظرفیت تولید میدان گازی تنگ بیجار
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در پایان برنامه بازدید خود از مناطق عملیاتی شرکت نفت و گاز غرب، در نشست مشترک با مدیران و مسئولان این شرکت از وجود ظرفیت توسعه و تولید از میدان گازی تنگ بیجار تا ۳ برابر تولید کنونی خبر داد.
جوادی با اشاره به ظرفیت تولید روزانه ۷ میلیون مترمکعبی گاز از میدان تنگ بیجار، گفت: براساس مطالعات انجام شده در صورت افزایش سه برابری تولید از این میدان، می توانیم شاهد تولید روزانه ۲۰ میلیون متر مکعب گاز از این میدان باشیم.
وی تصریح کرد: با بررسی و مطالعات انجام شده از سوی مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران می توان ظرفیت تولید این میدان را به بیش از ۲۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش داد.
ضرورت توسعه پالایشگاه گازی تنگ بیجار
معاون وزیر نفت همچنین بر ضرورت توسعه پالایشگاه گازی تنگ بیجار برای فرآورش گاز این میدان تاکید کرد و گفت: با توجه به مذاکرات صادرات گاز به کشور عراق، توسعه این میدان گازی باید در اولویت قرار گیرد.
معاون وزیر نفت به اهمیت نیروی انسانی در پیشبرد اهداف سازمانی اشاره و تصریح کرد: برای هدفمند کردن نیروها به منظور تحقق اهداف، توجه به آموزش امری اجتناب نا پذیر است.
جوادی با بیان اینکه هر سازمان برای نیل به اهداف خود به کارکنانی فعال و قابل انعطاف با شرایط مختلف نیاز دارد، گفت: هنگامی که سازمان به اجرای سیستم های پویای آموزش و بهسازی نیروی انسانی اهتمام ورزد، نیروی انسانی قابلیت انعطافپذیری با شرایط مختلف سازمان را پیدا خواهد کرد، به عبارت دیگر آموزش و بهسازی اقدامی کارآمد از سوی مدیر سازمان برای بالا بردن سطح شایستگی اعضای سازمان است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، بر ضرورت تخصیص خدمات رفاهی و توسعه ای در مناطق عملیاتی و غرب کشور تاکید کرد.
وی یکی از مزیت های مناطق عملیاتی نفت و گاز غرب کشور را بافت جوان نیروی انسانی عنوان کرد و افزود: آموزش می تواند به کارآمد تر شدن این نیروها کمک کند.
به گزارش NIOC، شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب، یکی از سه شرکت زیرمجموعه شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در ساختار جدید شرکت ملی نفت ایران است که حوزه فعالیت آن چهار استان کرمانشاه، ایلام، لرستان و بخش های شمالی استان خوزستان است که فعالیت رسمی خود را از آغاز سال ۱۳۷۸ با تولید روزانه حدود ۵۲ هزار و ۸۰۰ بشکه نفت آغاز کرد.