مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون از جلوگیری از سوزانده شدن بیش از یک میلیون بشکه نفت این شرکت با استفاده از تجهیزات فرآورش سیار نفت (MOT و MOS ) از سال ۱۳۷۹ تاکنون داد.
محسن دهانزاده در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران گفت: شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون از سال ۱۳۷۹ تاکنون با استفاده از تجهیزات فرآورش سیار(MOTوMOS) افزون بر سود و صرفه اقتصادی به مبلغ بیش از ۱۰۰میلیون دلار، از سوزانده شدن بیش از یک میلیون بشکه نفت نیز جلوگیری کرده است.
وی یادآور شد: شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون نسبت به ۵ شرکت بهره بردارمناطق نفت خیزجنوب در سال ۱۳۹۲ با وجود تولید ۳۲ درصد از گاز همراه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، تنها ۸٫۵ درصد از گازسوزی این منطقه را به خود اختصاص داده است.
به گزارش NIOC، هدف از بکارگیری دستگاه فرآورش سیار نفت، جلوگیری از آلودگی محیط زیست ناشی از سوزاندن نفت آلوده چاه ها هنگام تمیزسازی و راه اندازی آنها بعد از عملیات اسید کاری است.
معمولا به منظور تمیزسازی چاه ها بعد از عملیات حفاری، تعمیر و ترمیم، نفت تولیدی در گودال سوخت سوزانده می شد تا شرایط مناسب برای انتقال نفت به واحدهای بهره بردار مهیا شود که این سوزاندن نفت افزون بر زیان های اقتصادی، آلودگی زیست محیطی را نیز به دنبال داشت؛ این در حالی است که هم اکنون با استفاده از دستگاه های فرآورش سیار نفت، نفت تولیدی به جای سوزانده شدن فرآورش و به کارخانه های بهره برداری منتقل می شود.
دستگاه فرآورش سیار نفت ( Mobile Oil Treating) شامل یک واحد فرآورش، یک واحد نمکزدایی، واحد مولد برق و واحد اتاق کنترل و سرویس های راه انداز است که بر روی چهار دستگاه تریلر جا به جا می شود و سیستم آن به گونه ای است که بعد از نصب ورودی و خروجی آن به چاه و خطوط لوله تولیدی نفت وارد مخزن شن زدا (Desander) شده و در همین مسیر مواد ضد خوردگی، تعلیق شکن و سود سوز آور به آن تزریق شده تا ادامه عملیات انجام شود.
دهانزاده همچنین از انجام ۱۰۶ فقره مانور آتش سوزی و اطفاء حریق برای شرکت های خدماتی توربین، پیراحفاری، ترابری، خدمات رفاهی، مهندسی ساختمان، بیمارستان بزرگ نفت و اجرای ۴۹ فقره مانور در واحدها، تأسیسات و ادوات شرکت کارون و برگزاری ۱۲ فقره مانور نشت گاز و آتش سوزی در کریدور های خطوط لوله نفت را از اقدامات این شرکت برای جلوگیری از حوادث عنوان کرد.
وی پیگیری استقرار نظام مدیریتی HSE-MS، نوسازی ناوگان آتش نشانی، بکارگیری دو تکنیک شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک به روش (FMEA Failue mode Effect Analysis) وآنالیز مخاطرات شغلی به روش (JHA Job Hazard Analysis) و انجام ۱۵۲۱ فقره بازرسی ایمنی از کارخانجات و تأسیسات توسط بازرسان ایمنی و انجام ۵۳۵ فقره بازرسی آتش نشانی از ادوات اطفاء حریق کارخانه ها و تأسیسات را ازدیگر فعالیت های حوزهHSE شرکت کارون در سال ۹۲ معرفی کرد.
شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون به عنوان بزرگترین شرکت تابعه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با تولید و فرآورش روزانه بیش از ۱ میلیون بشکه نفت و ۷۰۰ میلیون فوت مکعب گاز تامین کننده ۳۰ درصد از کل نفت تولیدی مناطق نفت خیز جنوب است .
این شرکت، تولید و راهبری ۶۲۰ حلقه چاه از میادین نفتی اهواز، آبتیمور، منصوری، آزادگان، رامین و دارخوین را بر عهده دارد که فرآورش نفت و گاز تولیدی این میادین در ۷ واحد بهره برداری و ۷ واحد نمکزدایی، ۱۰ ایستگاه تقویت فشار گاز (آسماری و بنگستان )، ۳ کارخانه گاز و گاز مایع و ۱ واحد شیرین سازی انجام می شود.