فرآیند مدیریت پروژه های پژوهشی مکانیزه می شود
تمامی فرآیندهای مدیریت پروژه های پژوهشی با بهره برداری از سامانه مکانیزه یکپارچه نظام پژوهش و فناوری صنعت نفت مکانیزه می شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی نفت ایران در همایش بهره برداری از سامانه مکانیزه یکپارچه نظام پژوهش و فناوری وزارت نفت که صبح امروز (۲۵ فروردین ماه) برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت به منظور هماهنگ سازی، کارآمد سازی و نظارت بر فرآیندهای پیشنهاد پروژه، عقد قرارداد، اختصاص منابع و استفاده از نتایج پروژه اقدام به تدوین نظام جامع راهبری پژوهش و فناوری وزارت نفت کرده است.
احمد تولایی یادآورشد: مکانیزه کردن فرآیندهای مربوط به تعریف و تصویب طرحها و پروژههای پژوهش و فناوری صنعت نفت (جاری و آتی) در چارچوب تعاریف، مفاهیم و الزامات مندرج در نظامنامه پژوهش و فناوری و هدایت و همچنین کنترل و نظارت هوشمند از اهداف عملیاتی سازی سامانه یادشده در سطح صنعت نفت است.
تولایی با تاکید بر این که وزارت نفت مکلف است گزارش های مربوط به پروژه های پژوهش و فناوری را به صورت دوره ای به شورای عطف و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارایه دهد، افزود: با توجه به هماهنگی های وزارت نفت و شوراهای عطف و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار شده تا از این پس گزارش های مربوط به پروژه های پژوهش و فناوری صنعت نفت به صورت سیستمی ازطریق سامانه (PMIS) به سامانه های دو شورای یادشده، ارجاع داده شود.
تولایی هدف اصلی مکانیزاسیون را توسعه سیستم ها و فرآیندهای الکترونیکی که امکان پوشش کامل نیازمندی های نرم افزاری نظامنامه را دارد، اعلام کرد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت نیز در پانل تخصصی که در این همایش برگزار شد، مهمترین ویژگی این سامانه یکپارچه نظام پژوهش و فناوری صنعت نفت را ایجاد شفافیت در اطلاعات، به حداقل رسیدن هزینه ها و بالارفتن سرعت کار عنوان کرد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت نیز در پانل تخصصی که در این همایش برگزار شد، مهمترین ویژگی این سامانه یکپارچه نظام پژوهش و فناوری صنعت نفت را ایجاد شفافیت در اطلاعات، به حداقل رسیدن هزینه ها و بالارفتن سرعت کار عنوان کرد.
سازمان های وظیفه مدار، فرآیندمدار می شوند
به گفته محمدرضا مقدم، مزایای استفاده از سامانه CPMIS در وزارت نفت، هدایت این وزارتخانه از سازمانی وظیفه مدار به سازمانی فرآیندمدار است که پویا و به دنبال ارزش افزوده بالاست.
معاون وزیر نفت با اشاره به برخی شرکت های بزرگ نفتی که سازمان های خود را از سازمان هایی وظیفه مدار به سازمان هایی فرآیند مدار تغییر داده اند، عنوان کرد: در سازمان های وظیفه مدار، هر فرد تنها به انجام وظایف محوله خود فکر می کند؛ در حالی که سازمان فرآیند مدار صرف نظر از شرح وظایف به نتیجه کار سازمان توجه دارد.
براساس این گزارش، سامانه CPMIS با هدف جمع آوری و ثبت داده ها و اطلاعات بخش های مختلف سازمان و پروژه در یک سیستم واحد به منظور فراهم کردن بستری مناسب برای حفظ دانش و فناوری تولیدی، افزایش قدرت تصمیم گیری مدیران، راه اندازی سیستم یکپارچه مدیریت پروژه و اعمال نظر مستقیم مدیران در سطوح اجرایی مجموعه به وجود آمده است.
پوشش یکپارچه نیازمندی های مدیریتی پروژه ها و ایجاد فضایی مناسب برای مدیریت بهینه آنها از جمله موارد کاربرد این سامانه است؛ افزون بر این، امکانات مدیریت فرآیندهای سازمانی مانند گردش کارها و فرم های پویا، به صورت کامل در این سامانه تعریف شده است.
سامانه CPMIS با در اختیار داشتن چنین امکاناتی به ابزاری ارزشمند برای پیشبرد اهداف سازمانی شباهت دارد و می تواند یکی از خدمات وزارت نفت برای پیشبرد اهداف تعالی سازمانی باشد و بسیاری از نیازهای راهبری پژوهش و فناوی این وزارتخانه را برآورده کند.