اعتبارات سرمایه ای در سال آینده همچنان به سمت طرح های اولویت دار سوق داده می شود
مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران از اختصاص اعتبارات سرمایه ای به پروژه های مهم و اولویت دار در سال ۱۳۹۳ خبر داد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، عبدالمحمد دلپریش در چهارمین گردهمایی مدیران تولید با اشاره به ابلاغ بودجه سال ۱۳۹۳، گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده، میزان اعتبارات سرمایه ای در سال آینده نسبت به امسال تغییر قابل توجهی نمی کند از این رو در سال آینده هم اعتبارات به سمت پروژه های مهم و اولویت دار سوق داده می شود.
وی با اشاره به جو روانی مثبت ایجاد شده به منظور حرکت به سمت جلو در دولت تدبیر و امید، گفت: گرچه محدودیت های ناشی از تحریم های بین المللی تغییر قابل توجهی نکرده است اما می توان از همین انگیزه استفاده و زمینه برای حل معضلات را فراهم کرد.
تخصیص ۷ میلیارد دلاری اعتبار به پروژه های نفت و گاز در سال ۹۲
دلپریش با بیان اینکه در سال ۱۳۹۲، حدود ۷ میلیارد دلار اعتبارات سرمایه ای به پروژه های فعال نفت و گاز تخصیص داده شد، افزود: خوشبختانه با وجود محدودیت ها، برنامه تولید به خوبی اجرا شده و بخشی از طرح های مهم و اولویت دار به ثمر نشسته است.
مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران افزود: در سال جدید نیز باید با همان سیاست و روحیه سال ۱۳۹۲ حرکت کنیم و احتیاط را از دست ندهیم.
دلپریش با بیان اینکه شرکت ملی نفت ایران امسال تنها از تسهیلات صندوق توسعه ملی و بخشی از صندوق انرژی بانک ملت استفاده کرده است، اظهار امیدواری کرد که این شرکت در سال آینده بتواند از تمام تسهیلاتی که در بودجه پیش بینی شده است، استفاده کند.
در اولویت قرار گرفتن پروژه های نیمه تمام
وی خواهان به اتمام رساندن پروژه های نیمه تمام (توسعه میدان خشت، NGL 3300، میدان های فروزان و رشادت، مخازن ذخیره سازی میعانات گازی، واحد بهره برداری غرب کارون و مواردی از این قبیل) شد و از شرکت های تابعه نفت خواست که در سال جدید تمرکز خود را بر حل معضلات این پروژه ها که گاهی حتی به پیشرفت ۹۹ درصدی هم رسیده اند، بگذارند.
دلپریش افزود: اجرای سامانه های فراگیر از جمله سامانه اطلاعات بالادستی و سامانه اطلاعات کالا نیز از مواردی است که باید مورد توجه شرکت های زیرمجموعه نفت قرار گیرد.
نیاز ۱۸۰ میلیون متر مکعبی مخازن به تزریق گاز
وی با تاکید بر اهمیت تولید صیانتی گفت: هم اکنون بیشتر مخازن به ویژه در مناطق نفت خیز جنوب در نیمه دوم عمر خود قرار دارند که به منظور تولید صیانتی از این میدان ها به تزریق روزانه ۱۸۰ میلیون مترمکعبی گاز نیاز داریم که باید در این زمینه توجه بیشتری شود.
دلپریش افزود: جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه نیز از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد به طوری که باید بتوانیم ظرف ۲ سال آینده، جلوی سوختن گازی که هم اکنون در مشعل های جزیره خارگ و در غرب کشور در دهلران در حال سوزانده شدن است را بگیریم.