عمق حفاری در چاه دوم سردار جنگل به ٢۴۴٠ متر رسید
شانا_ گروه نفت: حفاری دومین چاه اکتشافی میدان سردارجنگل که با هدف حفاری تا عمق ۴٠٢٢ متر در دستور کار شرکت نفت خزر قرار دارد، تا عمق ٢۴۴٠ متری پیش رفته است.
مدیر اکتشاف شرکت نفت خزر در گفتگو با خبرنگار شانا، با اشاره به افزایش عمق حفاری چاه دوم اکتشافی میدان سردارجنگل تا ٢۴۴٠ متر اعلام کرد: در صورتی که مانع خاصی در مسیر حفاری نباشد، حفاری این چاه تا عمق پیش بینی شده در برنامه، تا خرداد ماه سال آینده پایان می یابد.
یوسف اعتمادی با بیان این مطلب افزود: هم اکنون متخصصان نفت خزر در تلاشند لوله های جداری ٩ و هفت هشتم اینچ را تا عمق تقریبی ٢۴۴٠ متری برانند و در نهایت باید حفاری این چاه تا عمق پیش بینی شده ۴٠٢٢ متری ادامه یابد .
وی با یادآوری این که همواره امکان توقف عملیات حفاری با توجه به شرایط پیش رو وجود دارد، توضیح داد: ادامه عملیات حفاری تا عمق ۴٠٢٢ متر به شرایط بستگی دارد و اگر موانعی مانند گل فشان و یا گسلهای بزرگ وجود نداشته باشد، ادامه عملیات حفاری تا عمق مورد نظر ممکن خواهد شد.
اعتمادی با تاکید بر پیشروی صنعت حفاری در آبهای عمیق ایران در مقایسه با دیگر کشورهای حاشیه خزر اظهار داشت: در حال حاضر، شرکت B.P مشغول حفاری در آبهای خزر برای جمهوری آذربایجان است و در حالی که عمق آب در این حوزه ۴٠٠ متر است، ایران امکان حفاری را تا عمق هزار متری دریا نیز دارد.
مدیر اکتشاف شرکت نفت خزر، پیش از این نیز در گفتگو با شانا از انجام عملیات موفقیت آمیز راندن لوله آستری ١۶ اینچ در چاه دوم اکتشافی میدان سردارجنگل خبر داده و گفته بود: با گشاد کردن حفره چاه از ١٧,۵ اینچ به ٢١ اینچ تا عمق ١۶۶٠ متری، امکان راندن لوله آستری ١۶ اینچ به داخل حفره فراهم شده است.
به گفته اعتمادی، با راندن لوله آستری ١۶ اینچ در چاه دوم اکتشافی میدان سردارجنگل، امکان حفاری در عمق بیشتری از این چاه فراهم شده و احتمال دسترسی به مخازن هیدروکربوری جدید قوت یافته است.
وی یادآور شده بود: با توجه به اندازه نامتعارف آستری ١۶ اینچ و پیچیدگی های کار، انجام این عملیات در آبهای عمیق نخستین بار در ایران روی داد و در صورتی که با موفقیت همراه نمی شد، مشکلات عدیده ای در عملیات حفاری چاه دوم سردار جنگل ایجاد می شد.
به گزارش شانا، اردیبهشت ماه سال ٩١ حفاری چاه نخست اکتشافی ساختار سردار جنگل پایان یافت و ذخایر نفت درجا ٢ میلیارد بشکه برآورد شد که با احتساب ضریب بازیافت ٢۵ درصد، ۵٠٠ میلیون بشکه آن قابل استحصال است.