سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
سه شنبه ۱ فروردین ۱۴۰۲ EN

مالکیت مخزن در قراردادهای جدید نفتی قابل انتقال نیست

رئیس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی با تاکید بر اینکه مالکیت مخازن ملی است، گفت: در مدل جدید قراردادی، مالکیت مخزن قابل انتقال نیست. 
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، سید مهدی حسینی، صبح امروز (یکشنبه، ۴ اسفندماه) در هم اندیشی نظام جدید قراردادهای صنعت نفت از معرفی مدل اولیه قراردادهای نفتی تحت عنوان IPC، خبر داد و گفت: در قراردادهای جدید، حلقه های مختلف صنعت نفت (اکتشاف، توسعه و تولید) به صورت یکپارچه واگذار می شود.
وی با بیان اینکه قراردادهای بیع متقابل در گذشته کاملا یک سویه و به نفع ایران بوده است، افزود: شرکت های خارجی با چنین قراردادی، انگیزه ای برای حضور در صنعت نفت ایران ندارند.
رئیس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی ایران با بیان اینکه تولید صیانتی از مخزن، یکی از مهم ترین مباحث در این قراردادهاست، ادامه داد: برداشت صیانتی از میدان به منظور حفظ تولید در طول عمر میدان ضرورت دارد.
حسینی با اشاره به واگذاری عملیات اکتشاف به پیمانکار در این قراردادها، عنوان کرد: باید سعی کنیم شرکت های خارجی را به مناطق پر ریسک صنعت نفت نیز وارد کنیم زیرا قاعده بازی در دنیا این است که هزینه سنگین اکتشاف را شرکت های خارجی تامین کنند و نباید هزینه های ملی صرف مخارج اکتشاف شود.
وی ادامه داد: البته باید توجه می کردیم که ریسک و ریوارد (خطرپذیری و دریافت پاداش) در قراردادهای جدید با یکدیگر متناسب باشند.
حسینی یکی از بحث های مهم قراردادهای نوع چهارم را انتقال تکنولوژی و شفافیت مالی اعلام کرد و گفت: در قراردادهای جدید، کارشناسان ایرانی در کنار شرکت های سرمایه گذار خارجی قرار می گیرند تا با آخرین فناوری های روز دنیا آشنا شوند. ضمن اینکه باید خود نیز در این انتقال و دریافت تکنولوژی بهتر عمل کنیم.
وی با اشاره به اینکه نیمی از میدان های کشور در نیمه دوم عمر خود قرار دارند، ادامه داد: افزایش ضریب بازیافت مخزن، یکی از اهداف مهم در قراردادهای جدید است زیرا هر یک درصد افزایش این ضریب، معادل ۵٠٠ میلیارد دلار افزایش ثروت ملی است.
حسینی تصریح کرد: سبدی از انواع قرارداد برای زمینه های کاری مختلف درنظر گرفته شده است که البته با درنظر گرفتن جوانب مختلف کار، در مجموع از یک مدل قراردادی استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: در میدان های جدید افزایش میزان انگیزش ها از جمله دغدغه های ما بود. همچنین تلاش کردیم تا در مدل جدید بتوانیم از میدان ها بیشترین برداشت را تا پایان عمر آنها داشته باشیم.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۴ اسفند ۱۳۹۲ساعت: ۱۵:۱۴۳۹۹ بازدید