استاتیک میکسر ساخت ملی حفاری به بهره برداری رسید
مسئول اداره کنترل جامدات و پسماند شرکت ملی حفاری ایران از بکارگیری استاتیک میکسر جدید در دستگاه حفاری ۸۹ فتح خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، احمد بهرامی عیسی آبادی از طراحی و ساخت استاتیک میکسر جدید خبر داد و گفت: با طراحی و ساخت این دستگاه دیگر نیازی به سیستم قبلی (دینامیک میکسر) برقی – مکانیکی نیست.
کارشناس ارشد سیالات حفاری، مشکلات موجود در سیستم قبلی (دینامیک میکسر) و همچنین خرابی های مکرر کاسه نمدها، بیرینگ ها و هزینه های بالا، توقف عملیات و انتظارت (waiting) در قسمت کنترل پسماند حفاری را دلیل بر طراحی و اجرای این سیستم جدید عنوان کرد.
وی ادامه داد: این دستگاه، تجهیزی است برای اختلاط مواد کلوخه کننده سیال حفاری که در سیستم جدا کننده آب از سیال و کنترل پسماندهای حفاری استفاده می شود.
بهرامی عیسی آبادی اضافه کرد: با استفاده از این دستگاه (استاتیک میکسر) بسیاری از قطعات نظیر الکتروموتور، شیرآلات و اتصالات اضافی، حذف و تعمیرات دینامیک میکسر تا ۱۰۰ درصد کاهش خواهد یافت.
وی به مزایای این سیستم اشاره کرد و گفت: این دستگاه افزون بر سادگی ساخت و کم هزینه بودن، هیچگونه خرابی نداشته و باعث توقف عملیات حفاری در این بخش نمی شود.
بهرامی عیسی آبادی گفت: با ساخت این دستگاه، همه تجهیزات مکانیکی از جمله پمپ، گیربکس و آگر(دینامیک میکسر) حذف شده و افزون برآن می توانیم با ساخت و نصب ۲ عدد استاتیک میکسر، همزمان ۲ سانتریفیوژ را راه اندازی و راندمان کار را افزایش داد.
کارشناس ارشد سیالات حفاری، هزینه ساخت استاتیک میکسر جدید را نسبت به دینامیک میکسر، یک دهم برشمرد و صرفه اقتصادی سالانه آن را در تعمیرات و خرید قطعات بیش از ۷۰ میلیون تومان عنوان کرد.
گفتنی است، احمد بهرامی عیسی آبادی یکی از پیشنهاد دهندگان برتر نظام مشارکت شرکت ملی حفاری ایران است که بیش از ۲۵ پیشنهاد فنی تخصصی را به دبیرخانه ی نظام مشارکت شرکت ارائه کرده است.
وی همچنین، تهیه و ترجمه ۲ کتاب “هوف اشکفت” و ” توف لف ” در زمینه هرزروی سیالات حفاری و کنترل واترلاست را در کارنامه ی علمی تحقیقی خود دارد و به زودی کتاب ” سیالات حفاری راهبردی ” وی از سوی انتشارات ستایش تهران به چاپ می رسد.