پایبندی جدی شرکت حفاری شمال به رعایت اصولHSE
رئیس ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت حفاری شمال دستگاه حفاری دریایی سحر یک و دستگاه حفاری خشکی NDC114 را به عنوان دستگاه های نمونه حفاری از نظر رعایت مسائل ایمنی، بهداشت و محیط زیست اعلام کرد.
حسین یوسفی فضل در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، شاخص های ارزیابی دکل های خشکی را سنجش میزان حوادث، وضعیت بهداشت، آموزش و فرهنگ سازی و مشارکت در ایجاد فضای کار برشمرد و شاخص سنجش دستگاه های دریایی را حوادث، رویدادها، پتانسیل خطر، ضبط و ربط محیط کار، نفر ساعت آموزش، وضعیت بهداشت، تعداد مانور و گواهینامه های دریافتی انجام کار اعلام کرد.
یوسفی اظهار کرد: دستگاه های حفاری ۱۱۴،۱۱۵،۱۱۲،۱۱۰، ۱۱۳ و ۱۱۹ به ترتیب ۷۷۷، ۴۴۴ ، ۴۲۸، ۳۶۸، ۲۸۰، ۲۶۲ روز، بدون حادثه را سپری کرده اند.
وی با بیان اینکه دستگاه های حفاری ۱۱۰،۱۱۹، ۱۱۵،۱۱۴، ۱۱۲، ۱۱۱ نیز بیشترین ساعت آموزش های حین خدمت برگزار شده را به خود اختصاص داده اند، افزود: در خصوص فرهنگ سازی در همه دستگاه های حفاری خشکی، جلسه های آموزش ایمنی و ارسال هشدارهای ایمنی نیز برگزار شده است.
یوسفی ضمن تاکید بر اهمیت بازرسی های منظم بهداشتی، کنترل، سم پاشی دوره ای حشرات و حیوانات موذی، بازرسی ها بر اساس بازبینه های موجود و به صورت هفتگی از تجهیزات ایمنی، گفت: همچنین دستگاه های حفاری خشکی به صورت ماهیانه، چک لیست های بهداشتی و محیط زیست را به منظور آگاهی از وضعیت بهداشتی و زیست محیطی دکل ها و رفع سریع مشکلات مربوطه تهیه و ارسال می کنند که در این زمینه، دکل های ۱۱۲، ۱۱۶،۱۱۷ و ۱۱۱ به ترتیب جزء دکل های برتر هستند.
وی از پیاده سازی ISM-code و اخذ گواهینامه SMC توسط دستگاه حفاری دریایی ایران خزر (الیما) خبر داد و گفت: این دستگاه بدون تاخیر در عملیات حفاری تا ابتدای مهرماه امسال دارای ۵۶۲ روز بدون حادثه است.
یوسفی افزود: دستگاه حفاری ایران امیرکبیر نیز با ۲۲۴ روز حفاری بدون حادثه و دستگاه سحر ۱ نیز با ۳۹۲ روز بدون حادثه بیشترین ساعت های آموزش های حین خدمت برگزار شده را به خود اختصاص داده اند.
وی تصریح کرد: دستگاه های حفاری دریایی ایران امیر کبیر و سحر ۱ به همراه دستگاه حفاری سحر ۲ که طی ماه های اخیر به ناوگان حفاری شمال اضافه شده است، بالاترین آمار مشارکت کارکنان به ویژه در تعداد اعلام مشاهدات پتانسیل خطرات و نکات مثبت را در پیشگیری از حوادث به خود اختصاص داده اند.
یوسفی با بیان اینکه برنامه آموزش های ایمنی و مانور ها نیز به صورت هفتگی و منظم بر روی همه دستگاه های حفاری دریایی برگزار می شود، افزود: این اداره با استقرار به روزترین سیستم مجوز ها و گواهینامه های انجام کار (PTW ,CTW) و ارزیابی ریسک به روش JSA بر روی دستگاه های حفاری دریایی، گام مهمی در پیشگیری از حوادث برداشته است.