سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
دوشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ EN

توسعه ۱۶ میدان جدید نفت و گاز قشم در دستور کار

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با تشریح ظرفیت های قشم برای تبدیل شدن به قطب انرژی کشور گفت: هم اکنون برنامه ریزی های لازم برای توسعه ۱۶ میدان جدید نفت و گاز در منطقه عملیاتی قشم صورت گرفته است. 
محمود زیرکچیان زاده در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران افزود: به واسطه توسعه میدان هنگام، زیرساخت های فراوانی برای توسعه دیگر میادین موجود در جزیره قشم نیز فراهم شده و چشم انداز نهایی ما، تبدیل جزیره قشم به قطب انرژی کشور است.
وی در خصوص توسعه میدان هنگام نیز با اشاره به این نکته که با وجود فراهم نبودن حداقل تاسیسات و امکانات لازم برای توسعه میدان در قشم، به همت متخصصان ایرانی در کوتاهترین زمان ممکن، تولید از میدان مشترک هنگام به ۳۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است، تصریح کرد: پیش بینی می کنیم این رقم تا پایان امسال به بیش از ۴۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
به گزارش NIOC، شرکت نفت فلات قاره ایران موفق شده با نزدیک به ۲ سال کار شبانه‌روزی کارکنان خود و بهره‌گیری از توان و تجربه آنها، در اردیبهشت ‌ماه سال ۱۳۸۹ بهره‌برداری از میدان هنگام را با ظرفیت تولید روزانه چهارهزار بشکه نفت خام آغاز کند. این شرکت ضمن انجام مطالعات امکان‌سنجی و رعایت تمام نکات زیست محیطی، تأسیسات گسترده ای را جهت استحصال نفت اعم از حفرچاه، احداث سکو، احداث خطوط لوله دریایی و خشکی و ساخت کارخانه فرآورش در دستور کار خود قرار داد و به شاخص بی‌نظیری در توسعه یک میدان دریایی دست یافت.
زیرکچیان زاده در این زمینه اضافه کرد: در نتیجه توسعه میدان نفتی هنگام، علاوه بر تولید سبک‌ترین و باکیفیت‌ترین نفت کشور، زیرساخت‌های مورد نیاز جهت توسعه میادین تفتان، توسن و هرمزها نیز در منطقه قشم فراهم شده است که بی شک این امر از مهم ترین امتیازات توسعه میدان هنگام به شمار می رود.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون برنامه ریزی های لازم برای توسعه ۱۶ میدان جدید نفت و گاز در منطقه عملیاتی قشم صورت گرفته است وعلاوه براین، تولید روزانه ۱۲ هزار مگاوات برق نیز در دستور کار این شرکت قرار دارد.
گفتنی است حجم ذخایر نفت درجا در منطقه قشم بیش از چهار میلیارد بشکه و گاز حدود ۱۰ تریلیون فوت مکعب برآورد شده است. جزیره قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس است که با توجه به داشتن میادین هیدروکربوری، موقعیت استراتژیک تنگه هرمز، هم مرز بودن با کشور عمان و برخورداری از زیرساخت‌ها و مناظر زیبا، دارای موقعیت مناسبی جهت تبدیل شدن به یک منطقه آزاد انرژی در خلیج فارس است.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۷ شهریور ۱۳۹۲ساعت: ۱۵:۵۶۵۴۴ بازدید