سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ EN

پژوهشگاه صنعت نفت، استاندارد ۱۰۰۱۵:۱۹۹۹ ISO

نماینده مدیریت در سیستم‏های استاندارد(ایزو)، از استقرار سیستم مدیریت آموزش مطابق الزامات استاندارد ایزو ۱۰۰۱۵:۱۹۹۹ ISO در پژوهشگاه صنعت نفت خبر داد. 
مجتبی جلیلی در گفت و گو با خبرنگار NIOC گفت: گروه سیستم‏های استاندارد و ایزو سیستم ISO 10015 در پژوهشگاه صنعت نفت مستقر و پس از ممیزی موفق شد گواهینامه آن به پژوهشگاه ارائه شد.
وی یادآور شد: پژوهشگاه صنعت نفت توانسته طی مدت ۱۰ سال، سیستم مدیریت یک‏پارچه IMS مشتمل بر سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001:2008، سیستم مدیریت محیط زیست ISO14001:2004، سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی ISO18001:2007 و همچنین سیستم مدیریت کیفیت خاص صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ISO 29001:2010 را مستقر و اجرایی کند.
جلیلی با بیان اینکه آموزش به عنوان یکی از ارکان هشت‏گانه سیستم‏های نگهداری و تعمیرات بهره‏ور فراگیر، یکی از مهم‏ترین عوامل تاثیرگذار در هر فرآیند است، گفت: آموزش از دیدگاه استاندارد ایزو ۱۰۰۱۵ به عنوان خطوط راهنمای کلی مدیریت کیفیت برای سیستم آموزش(Quality Management-Guidelines for Ttraining -(ISO 10015) به فرآیند فراهم‏آوری و توسعه دانش، مهارت‏ها و رفتارها برای برآورده کردن الزامات آن گفته می‏شود و در حقیقت به تشریح الزامات، مستندسازی و چگونگی ممیزی سیستم آموزش می‏پردازد.
نماینده مدیریت در سیستم‏های استاندارد(ایزو)، افزود: آموزش در این سیستم در چهار مرحله نیازسنجی، برنامه‏ریزی، برگزاری دوره‏های آموزشی و ارزیابی اثربخشی آن انجام می‏شود.
وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت آموزش در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و برای اطمینان یافتن از شناسایی و اجرای دقیق الزامات سیستم مدیریت آموزش در تمام مراحل اجرای آموزش و دستیابی به اهداف مشخص ‏شده در سازمان در سازوکاری مشخص، سیستم استاندارد آموزش(ISO 10015) با هدف بهره‏وری و تعالی سازمانی پیاده شد.
نماینده مدیریت در سیستم‏های استاندارد(ایزو)، ایجاد و توسعه فرهنگ و نگرش ساختاریافته برای سرمایه گذاری در آموزش، ایجاد فرآیند نظام مند و ساختاریافته آموزش برای بهبود وارتقای توانمندی منابع انسانی به منظور تامین اهداف سازمانی و ارتقای سطح محصولات یا خدمات با توسعه آموزش و مهارت اثربخش کارکنان سازمان را از مزایای استقرار سیستم مدیریت آموزش مطابق الزامات استاندارد ISO 10015:1999 عنوان کرد.
وی افزود:  ایجاد ارزش افزوده با کاهش دوباره کاری، اصلاح و رفع مشکلات ناشی از خطاهای منابع انسانی در اثر عدم‏آگاهی و مهارت کارکنان، به‏روز کردن سیستم مدیریت آموزش و توسعه فرهنگ بهبود مستمر در سازمان از دیگر مزایای استقرار سیستم مدیریت آموزش مطابق الزامات استانداردISO 10015:1999 است.
وی همچنین ایجاد معیاری مناسب برای انتخاب از بین سازمان‏های مشابه، افزایش اعتماد به کالا و خدمات سازمان را ازدیگر مزایای این سیستم برای مشتریان عنوان کرد.
جلیلی درک مناسب وظایف فردی و اهداف سازمان، افزایش سطح آگاهی کارکنان و پیگیری نیازهای آموزشی آن ها، تعیین ارتباط واحدها و سطوح تصمیم‏گیری، افزایش سطح کارآیی کارکنان و بهبود رضایت کارکنان(کاهش حوادث، بیماری‏های شغلی و …) را نیز از جمله مزایای سیستم مدیریت آموزش مطابق الزامات استاندارد ISO 10015:1999 برای کارکنان برشمرد.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۳ شهریور ۱۳۹۲ساعت: ۱۰:۲۶۶۸۳ بازدید