مدیرعامل شرکت حفاری شمال از آغاز حفاری دومین حلقه چاه نفتی میدان سردار جنگل خبر داد و گفت: عملیات حفاری چاه دوم به فاصله ۱۵۰۰ متر از چاه قبلی و با هدف حفاری توصیفی و اکتشافی انجام می شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، هدایت الله خادمی صبح امروز ( جمعه ۳۰ فروردین) در نشست خبری که در حاشیه هجدهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد با اعلام این خبر افزود: تعداد حفاری هایی که قرار است در میدان نفتی سردار جنگل انجام پذیرد بستگی به میزان تولید دارد.
وی درباره وضیعت چاه دوم میدان نفتی سردار جنگل نیز گفت: پیش بینی می شود با تجربه ای که از چاه نخست به دست آمده است، چاه دوم در مدت زمان کوتاه تری به نفت برسد.
بنابراین گزارش، میدان سردار جنگل از نظر موقعیت جغرافیایی در انتهای بخش مرزی و در عمق ۷۰۰ متری آب های دریای خزر قرار دارد و یک میدان مستقل به حساب میآید؛ وزیر نفت نیز اواسط آذر سال ۱۳۹۰ خبر کشف گاز در این میدان را اعلام کرد.
میدان سردار جنگل که در مرحله اول لایه گازی آن کشف شد، روز چهارشنبه (۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۱) شاهد فوران نفت بود؛ البته ذخیره درجا و حجم نفت موجود در این میدان هنوز مشخص نشده است.
با این وجود بر اساس مطالعات نظری و برآورد تقریبی، پیشبینی می شود که حدود ۵۰ تریلیون فوت مکعب گاز و ۷ میلیارد بشکه نفت در میدان سردار جنگل وجود داشته باشد.
سحر ۲ به فاز ۱۹ پارس جنوبی می رود
خادمی از آغاز به کار دستگاه حفاری سحر ۲ در روزهای پایانی هفته آینده خبر داد و گفت: این دستگاه هم اکنون در ۱۵۰ کیلومتری موقعیتی که قرار است عملیات حفاری در آن جا انجام شود (فاز ۱۹ میدان مشترک پارس جنوبی) مستقر است.
وی با بیان این که نخستین دکل حفاری دریایی ملکی سال ۱۳۹۰ وارد ایران شده است، یادآور شد: سحر یک از پیشرفتهترین دستگاههای حفاری است که پس از ٢٨ سال به سفارش شرکت حفاری شمال با تجهیزات پیشرفته ساخته و خریداری شده است.
خادمی ادامه داد: این دکل با قدرت سه هزار اسب بخار، توانایی حفاری تا عمق ٣٠ هزار فوت را دارد و دارای پنج دستگاه دیزل ژنراتور و سه دستگاه پمپ گل به قدرت ٢۲٠٠ اسب بخار است.
وی با تاکید بر این که سحر ٢ نیز بر پایه چنین مشخصاتی ساخته شده است، افزود: وجود پمپ سیمانکاری روی دکل سحر یک و قطر پایههای آن در مقایسه با نمونههای مشابه از مزیتهای ممتاز این دستگاه حفاری است که موجب میشود بتواند در اعماق بیشتری نسبت به مدلهای مشابه حفاری کند.
افزوده شدن ۱۴ دستگاه حفاری خشکی و دریایی به ناوگان حفاری شمال
خادمی همچنین به برنامه حفاری شمال برای ساخت ۱۰ دکل حفاری خشکی و ۴ دکل دریایی اشاره کرد و افزود: هماکنون در مرحله مذاکره برای تامین بخشی از منابع مالی هستیم.
وی یادآور شد که ٨٠ درصد از اعتبار مورد نیاز از سوی شرکت سازنده، فاینانس و ٢٠ درصد دیگر باید از سوی شرکت حفاری شمال تامین شود که در صورت حمایت وزرات نفت، تا ۲ سال آینده این ۱۴ دستگاه به ناوگان شرکت حفاری شمال افزوده می شود.
رشد ۴۵ درصدی EPS حفاری شمال
خادمی از مذاکره با کشورهای عراق و عمان خبر داد و گفت: در صورت توافق در مورد ابعاد مختلف همکاری در آینده ای نزدیک، شرکت حفاری شمال در زمینه حفاری با این دو کشور همکاری می کنند.
خادمی در مورد نسبت درآمد به هر سهم شرکت حفاری شمال در سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ گفت: EPS حفاری شمال در سال ۱۳۹۰، حدود ۳۵۳ ریال و در سال ۱۳۹۱، بالغ بر ۴۵۴ ریال بوده است؛ یعنی در سال گذشته نسبت به سال پیش از آن ۵۵ درصد افزایش داشته است.
وی EPS سال جدید را ۷۹۴ ریال اعلام کرد و از افزایش ۴۵ درصدی آن نسبت به سال گذشته خبر داد.
به گزارش NIOC، شرکت حفاری شمال به عنوان یکی از پیشگامان صنعت حفاری آب های عمیق، با در اختیار داشتن دستگاه های حفاری خشکی نیمه سنگین، دستگاه حفاری دریایی ایران خزر مستقر در آب های کشور ترکمنستان، دستگاه نیمه شناور امیرکبیر و همچنین بهره گیری از توان بیش از ۱۵۰۰ نفر نیروی انسانی متخصص و مجرب، مسئولیت اجرای عملیات حفاری به منظور اکتشاف، تولید و بهره برداری از مخازن نفت و گاز و نیز ترمیم آنها، ایجاد چاه های تزریقی و انجام خدمات فنی وابسته در داخل و خارج کشور را بر عهده دارد.