مدل ساختاری ۴ میدان شرکت نفت و گاز اروندان…
معاون فناوری و بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت از یکپارچه سازی مدل ساختاری چهار میدان نفتی واقع در محدوده شرکت نفت و گاز اروندان خبر داد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، محمود همتی؛ معاون فناوری و بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت صبح امروز (دوشنبه ٢۶ فروردین) در نشت خبری که به مناسبت هجدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: طرح ارائه مدل ساختاری ناحیهای برای میادین نفتی گستره اروندان یکی از طرح های شاخص پژوهشگاه صنعت نفت است.
وی افزود: با وجود اینکه میادین گستره دشت اروندان به طور جداگانه مطالعه شدهاند، اما با توجه به ناشناخته بودن مسائلی چون ارتباط بین ساختاری لایهها، وجود آبخوان مشترک و نیز مقدار دقیق حجم ذخایر درجا، مطالعه و مدلسازی ناحیهای این میادین از اهمیت بسزایی برخورداراست.
ارائه ۷۵ گواهی دانش فنی از سوی پژوهشگاه صنعت نفت
معاون فناوری و بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت از ثبت اختراعات این مجموعه به عنوان افتخارات صنعت نفت یاد کرد و افزود: هم اکنون حدود ۷۵ لایسنس و دانش فنی که از سوی این مجموعه به ثبت رسیده واگذار شده است.
وی به سابقه پنجاه ساله پژوهشگاه صنعت نفت اشاره کرد و گفت: این پژوهشگاه با سابقه تحقیقاتی ۵٠ ساله رتبه نخست پژوهشی را میان موسسات علمی مرتبط با وزارت علوم داراست.
وی درباره برخی از پروژههای مربوط به این پژوهشگاه که دانش فنی آنها کسب و تجاری شده است، گفت: هماکنون دانش فنی تولید دوغاب سیمان سبک و فوق سبک با فناوری نانو از سوی متخصصان پژوهشگاه کسب شده و مراحل انعقاد قرارداد با شرکت مناطق نفتخیز جنوب در حال انجام است.
همتی در تشریح دیگر پروژه های مهم پژوهشگاه گفت: تولید دوغاب سیمان سنگین با خاصیت الاستیک به منظور سیمانکاری سازندهای پر فشار، جلوگیری از مچالگی لوله های جداری و طراحی دوغاب سیمان انبساط پذیر جهت پیشگیری از نشت آب نمک از کفشک لوله جداری، از دیگر پروژه های مهم پژوهشگاه صنعت نفت است.
اخذ مجوز دکترای پژوهشی مستقل توسط پژوهشگاه
معاون فناوری و بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت از اخذ مجوز دکترای پژوهشی مستقل پژوهشگاه صنعت نفت خبر داد و گفت: برای اولین بار درسطح صنعت نفت مجوز دکترای پژوهشی مستقل توسط پژوهشگاه صنعت نفت دریافت شده است و پیش از این پژوهشگاه صنعت نفت موفق به کسب رتبه برتر فنی و مهندسی کشور در سه سال متوالی شده بود.
وی درباره پروژههای مهم و تاثیرگذار پردیس بالادست این پژوهشگاه نیز اظهار داشت: در پردیس بالادست، پروژههای شاخصی چون مطالعه جامع میادین، شناسایی هیدروکربورهای موجود در خلیج فارس و دریای عمان (مروارید خلیج فارس)، شناسایی و کشف هیدراتهای گازی در دریای عمان و ذخیرهسازی زیرزمینی گاز طبیعی در دست اجراست.
وی یکی دیگر از طرح های این مجموعه را پروژه اکتشافی شیل های گازی در جنوب و غرب کشور عنوان کرد و افزود: شناسایی پتانسیل منابع هیدروکربنی غیر متعارف در کشور، تعیین گستره توزیع شیل های گازی در گستره جنوب غرب و افزایش منابع استراتژیک هیدروکربنی کشور از اهداف اجرای این طرح است.