سال مهار تورم و رشد توليد
دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ EN

حفاری ۳۵ حلقه چاه به روش مدیریت پسماند

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از تجهیز ۵ دستگاه حفاری به فناوری مدیریت پسماند خبر داد و گفت: تاکنون ۳۵ حلقه چاه با استفاده از این روش حفاری شده است. 

حمید بورد در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه تاکنون ۳۵ حلقه چاه به روش مدیریت پسماند در میادین اهواز، آزادگان و آب تیمور حفاری شده است، گفت: با کاربرد این سیستم حجم پساب های تولیدشده کنترل و از عدم تبادل آلایندگی کنده‌های حفاری با محیط، اطمینان حاصل می شود.

وی جمع آوری پساب های واحدهای نمکزدایی و تزریق به چاه های دفعی و جمع آوری و تصفیه گل حفاری چاه های نفت را از دیگر اقدام های زیست محیطی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برشمرد.
بورد از پاکسازی پسماندهای کارخانه گـل روغنـی به روش بیـولوژیکی با استفاده از باکتری های نفت خوار و روش گیاه پالایی خبر داد و گفت: این امر به منظور پاکسازی کامل محیط زیست به طور جدی از سوی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب پیگیری و اجرا می شود.
وی توضیح داد: تاکنون بیش از ۲ هزار و ۲۱۱ متر مکعب از خاک های منطقه با استفاده از روش تصفیه پسماند مایع و جامد گل روغنی به روش بیولوژیک پاکسازی و به فضای سبز تبدیل شده است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تصریح کرد: در مناطق نفت خیز جنوب ۱۵ واحد نمکزدایی فعال است و در حال حاضر تمامی پساب‌ نمک‌زدایی‌ها جمع آوری و به ۳۶ حلقه چاه دفعی تزریق می‌شود.
بورد ادامه داد: در راستای حفاظت از محیط زیست نیز تاکنون یک میلیون و ۱۶۰ هزار اصله درخت در اطراف تاسیسات تولید نفت و گاز کاشته شده است ضمن اینکه این شرکت به منظور تثبیت شن های روان اطراف آن ها نیز پروژه های فعال دیگری را در دست اجرا دارد.
جمع آوری ۹۲ درصدی گازهای همراه در مناطق نفتخیز جنوب
بورد در مورد طرح جمع اوری گازهای همراه گفت: هم اکنون حدود ۹۲ درصد از گازهای همراه نفت استحصال شده در محدوده عملیاتی این شرکت جمع آوری می شود که بخشی از آن به مصرف داخلی و بخش دیگر به میدان‌های نفتی تزریق می‌ شود.
وی از تعریف پروژه های متعدد برای جمع آوری تمامی گازهای همراه نفت خبر داد و گفت: هم اکنون این پروژه ها در مراحل مختلف اجرایی قرار دارند.
به گزارش NIOC، مناطق نفت خیز جنوب یکی از شرکت های پیشرو در حفاظت از محیط زیست است و در این زمینه گواهینامه‌های بین المللی مدیریت کیفیت، مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و محیط زیست را کسب کرده است.
این شرکت با بیش از ۶۰ میدان هیدروکربوری بزرگ و کوچک در گستره ای افزون بر ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع از استان بوشهر تا شمال خوزستان، حدود ۸۳ درصد نفت خام و ۱۶ درصد گاز کشور را تولید می کند. در این قلمرو وسیع نفتی میدان های بزرگی همچون اهواز، گچساران، مارون، آغاجاری، کرنج ، پارسی و بی بی حکیمه قرار دارند.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۷ فروردین ۱۳۹۲ساعت: ۰۹:۲۶۶۱۷ بازدید