سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۲ EN

ضایعات جنگلی و کشاورزی به سبد انرژی کشور افزوده می شوند

استفاده و بکارگیری منابع زیست توده جامد (ضایعات کشاورزی و جنگلی ) به عنوان یک نوع سوخت ، بصورت مستقل و ترکیبی با انرژی خورشیدی در مناطق روستایی و کشاورزی به سبد انرژی کشور افزوده می شود.

امید شاکری؛ رییس پژوهش و فناوری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ایران در گفت و گو با خبرنگار ما ( شرکت ملی نفت )با اعلام این خبر گفت: مطالعات فاز صفرطرح دستیابی به دانش فنی استفاده و بکارگیری منابع زیست توده جامد درمرحله پایانی است و در آینده ای نزدیک مقدمات شروع پروژه اصلی آغاز خواهد شد.

وی با بیان اینکه “زیست توده جامد ” از ضایعات چوبی شامل ضایعات جنگلی، زائدات چوبی و خاک اره، ضایعات کشاورزی (کاه، پوشال برنج، باگاس نیشکرو چغندر قند) و محصولات انرژی زا تولید می شود افزود: این ضایعات پس از خشک کردن، خرد شدن و بهسازی وارد دستگاه پلت ساز می شوند و بصورت پلت برای استفاده در سیستم های احتراقی آماده می شوند.
شاکری با عنوان اینکه این فناوری در چند کشور دنیا ازجمله فنلاند و سوئد اکنون استفاده می شود، گفت: کم هزینه بودن این تکنولوژی، انعطاف پذیری در سوخت از لحاظ رطوبت و اندازه، کاهش انتشارآلاینده های زیست محیطی، امکان استفاه بصورت سیستم های هیبریدی و دارای کاربردهای مختلف اعم از خانگی و صنعتی از مزایایی این طرح است.
رییس پژوهش و فناوری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان اینکه ارزش حرارتی یک تن زیست توده فشرده معادل ۲/۸ بشکه نفت است، گفت:همچنین ارزش یک تن زیست توده فشرده معادل ۱۳/۷۵ فوت مکعب گاز طبیعی است.
شاکری تصریح کرد: این طرح در چهار مرحله؛ اول امکان سنجی اولیه، طراحی مفهومی، توسعه عملکردی و توسعه تولید تعریف شده است و انجام این طرح حدود ۳۵ ماه به طول می انجامد.
وی تنوع بخشی به سبد انرژی کشور، تامین امنیت انرژی و دستیابی به توسعه پایدار انرژی، ضرورت تامین بخشی ازانرژی روستایی و کشاورزی با منابع تجدید پذیر زیست توده و خورشیدی، یافتن جایگزین برای جلوگیری از واردات گاز طبیعی و افزایش صادرات را از ضرورت های این طرح دانست.
به گفته وی حفظ محیط زیست و جلوگیری ازآلایندگی سوخت های فسیلی، ایجاد اشتغال پایدار در کشور بالاخص مناطق دور از شبکه گازرسانی، حذف هزینه های گازرسانی به روستاها بالاخص دور از شبکه گازرسانی از دیگر ضرورت های طرح دستیابی به دانش فنی استفاده و بکارگیری منابع زیست توده جامد است.
رییس پژوهش و فناوری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به اهداف طرح دستیابی به دانش فنی استفاده و بکارگیری منابع زیست توده جامد گفت: مطالعات جامع امکان سنجی فنی_ اقتصادی، برآورد میزان جایگزینی گاز طبیعی با استفاده از این تکنولوژی، توسعه، تجاری سازی و بومی سازی فناوری تولید و طراحی و ساخت نمونه های آزمایشگاهی و صنعتی از دیگر اهداف این طرح است.
شاکری کاهش آلایندگی هوا و زیست محیطی، کاهش هزینه های گازرسانی به روستاها و مناطقی که امکان اقتصادی گازرسانی به آنها وجود ندارد را از نتایج اثربخش این طرح دانست و تاکید کرد: با اجرای این طرح علاوه بر صرفه جویی در مصرف سوخت های فسیلی، دستیابی به سوخت های جایگزین تجدید پذیر وپاک به جای سوخت های فسیلی محقق می شود.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ بهمن ۱۳۹۱ساعت: ۰۹:۵۰۵۶۷ بازدید