سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۲ EN
به همت شركت مهندسي و توسعه نفت؛

حذف فرآیندهای انرژی بر در طراحی فاز اول توسعه میدان گازی کیش

شرکت مهندسی و توسعه نفت با حذف فرآیندهای انرژی بر، فرآیندهای کم مصرف در حوزه انرژی را در طراحی فاز اول توسعه میدان گازی کیش، جایگزین می کند.

به گزارش روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه نفت، مهندس رضا نوشادی؛ معاون سطح الارضی طرح توسعه میدان گازی کیش، از بازنگری در طراحی فاز اول توسعه میدان گازی کیش خبر داد و گفت: استفاده از فرآیندهای انرژی بر پس از اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه ها توجیه اقتصادی ندارد و به واسطه حرکت در مسیر واقعی سازی قیمت حامل های انرژی مقرون به صرفه نیست، بنابراین بکارگیری فرآیندهایی با مصرف بهینه انرژی، در پروژه ها و طرح های صنایع مختلف بیش از پیش ضرورت می یابد.

معاون سطح الارضی طرح توسعه میدان گازی کیش با بیان اینکه طرح توسعه فاز اول میدان گازی کیش در دست بازنگری است تا متناسب با قیمت حامل های انرژی و جهت افزایش بهره وری، اصلاحاتی در طرح صورت گیرد، افزود: توسعه میدان گازی کیش در فاز اول از پیشرفت مطلوبی برخوردار است و بخش اعظم کار حفاری در این فاز انجام شده است.

وی بومی سازی چند فرآیند را به برکت تحریم ها مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: در زمینه شیرین سازی گاز، پروژه ای را با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت دنبال می کنیم و تنظیم همزمان نقطه شبنم آبی و هیدروکربوری طی یک فرایند، پروژه بزرگ دیگری است که تحقق کامل آن، صرفه اقتصادی زیادی به همراه خواهد داشت.

مهندس نوشادی توضیح داد: در اغلب پالایشگاه های کشور، تنظیم نقطه شبنم آبی و هیدروکربوری در فرایندهای جداگانه ای صورت می گیرد که در صورت انجام همزمان این دو عملیات طی یک فرایند، بیش از یکصد میلیون دلار صرفه جویی ارزی در طرح توسعه میدان کیش خواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: مجوز ترک تشریفات برای توسعه فازهای دوم و سوم میدان گازی کیش نیز از سوی وزارت نفت به امضا رسیده و با توجه به همکاری خوب خاتم الاوصیا و انجام فعالیت های مقدماتی از سوی این شرکت، پیش بینی می شود فاز دوم و سوم توسعه این میدان نیز در سال جاری کلید بخورد.

 گفتنی است توسعه فاز اول میدان گازی کیش با مدیریت شرکت مهندسی و توسعه نفت و با هدف احداث یک واحد پالایشگاه، اجرای خطوط انتقال، ارائه خدمات مهندسی و تأمین مالی طرح به کنسرسیومی متشکل از شرکت های فراب، ناردیس و ناموران سپرده شده است که به گفته مهندس نوشادی، اعتبار مورد نیاز این طرح بیش از هزار و ۶۰۰ میلیون دلار تخمین زده شده و این طرح ظرف ۴۲ ماه پس از موثر شدن قرارداد، به سرانجام می رسد.

میدان گازی کیش در زیر جزیره کیش، در جنوب غربی بندرلنگه، در جوار جزایر هندورابی و در فاصله ۳۰ کیلومتری لاوان واقع است و ذخیره گاز درجای آن، حدود ۶۶ تریلیون فوت مکعب برآورد شده است.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱ مهر ۱۳۹۱ساعت: ۱۳:۳۳۸۳۰ بازدید