افزایش توان پیمایش ۲ دستگاه لوله مغزی سیار در شرکت ملی حفاری
متخصصان شرکت ملی حفاری ایران در یک طرح ابتکاری موفق شدند توان پیمایش ۲ دستگاه لوله مغزی سیار را از عمق سه هزار به چهار هزار و ۲۰۰ متر افزایش دهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، برزو ترابی راکی؛ رییس اداره لوله مغزی سیار شرکت ملی حفاری در این زمینه توضیح داد: دستگاه های لوله مغزی سیار ۱۲۱ و ۱۲۲ به دلیل عمر بیش از ۱۵ سال و استهلاک قطعات، کارآیی لازم را نداشتند و ازاین رو، ارتقای کیفی آنها در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: متخصصان این بخش پس از بررسی های کارشناسی، با هماهنگی و همکاری مدیریت پژوهش و فناوری شرکت اقدام به طراحی و اعمال تغییرات در بخش هایی از دستگاه ها کردند.
به گفته وی، در طراحی قدیم این دستگاه ها، فک های نگهدارنده لوله (GRIPPER BLOCK ) از سامانه پاشش ذرات فلزی بر روی سطح بیرونی قطعه (METAL SPRAY ) بهره می گرفت که هنگام راندن و بیرون آوردن لوله از چاه باعث افزایش اصطکاک بین لوله و فک ها می شد.
ترابی راکی تصریح کرد: در طراحی ابتکاری ضمن تغییر شکل فک های دربرگیرنده لوله در انجکتور دستگاه با ایجاد شیارهای موازی روی آنها و اضافه کردن سطح تماس بیشتر در طول قطعه، فرآیند پیمایش این دستگاه ها که سقف آن سه هزار متر بود، یک هزار و ۲۰۰ متر افزایش یافت که این موفقیت در افزایش راندمان و کیفیت ارائه خدمات این دستگاه ها بسیار با اهمیت است.
رییس اداره لوله مغزی سیار شرکت ملی حفاری ایران یادآورشد: این شرکت هم اکنون هفت دستگاه لوله مغزی سیار ملکی و چهار دستگاه استیجاری دارد و این در حالیست که ساخت یک دستگاه از طریق جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران و دستگاه دیگری با همیاری کارشناسان اداره لوله مغزی سیار و مدیریت نگهداری و تعمیرات (نت) شرکت در دست ساخت است.
وی با اشاره به این که دستگاه لوله مغزی سیار در عملیات تعمیر چاه های نفت و گاز مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: شرکت ملی حفاری ایران هم اکنون بزرگترین ناوگان لوله مغزی سیار را در کشور در اختیار دارد.