دستاوردهای نخستین گردهمایی متخصصان جوان صنعت نفت
مشاور جوان وزیر نفت مهمترین دستاوردها و مطالبات عمومی متخصصان جوان شرکتکننده در نخستین گردهمایی متخصصان جوان صنعت نفت را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، روحاله تولایی با اشاره به برگزاری این گردهمایی در دوم اسفند ماه و بیان انتظارات وزیر نفت از جوانان، افزود: در نتیجه این گردهمایی پیشنویس آییننامهای برای حضور موثرتر متخصصان جوان در صنعت نفت تهیه شد که برای بررسیهای اداری و حقوقی در اختیار مدیران مربوطه در وزارت نفت قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه دراین گردهمایی فرمهای شناسایی و طبقهبندی متخصصان جوان تکمیل شد، تصریح کرد: با مشارکت شرکتکنندگان و تکمیل فرمهای مربوطه بیش از ۷۰ متخصص جوان شناسایی و در قالب ۱۷ حوزه دانشی و به تفکیک ستاد وزارت نفت و چهار شرکت اصلی طبقهبندی شدند که این بانک اطلاعاتی در گردهماییهای آینده متخصصان جوان، تکمیل خواهد شد و در اختیار مدیران ارشد وزارت نفت قرار خواهد گرفت.
تولایی با اشاره به اینکه ارائه نظرات کارشناسی خلاقانه نیز از دیگر دستاوردهای این گردهمایی بود که پس از غنیسازی برای مدیران مربوطه ارسال خواهد شد، تصریح کرد: جمعبندی مطالبات عمومی شرکتکنندگان و ارائه آنها به مقام عالی وزارت را از دیگر دستاوردهای نخستین گردهمایی متخصصان جوان صنعت نفت عنوان کرد.
تشریح مطالبات عمومی متخصصان جوان در نخستین گردهمایی
به گفته مشاور جوان وزیر نفت، همچنین مطالبات عمومی متخصصان جوان شرکتکننده در نخستین گردهمایی متخصصان جوان صنعت نفت توسط یک تیم کارشناسی برای ارائه به وزیر نفت جمع بندی شد.
وی با بیان اینکه مطالبات عمومی متخصصان جوان در حوزههای مختلفی است، افزود: حوزه فناوری و تولید علم یکی از این حوزهها است که مواردی چون تلاش برای بومیسازی کالاها و فناوریها با توجه به اولویتهای تعیین شده و استفاده بیشتر از دانشگاه و مراکز علمی کشور، تعیین نیازهای صنعت نفت و اولویتبندی آنها با توجه به شرایط تحریم و تشکیل کارگروههای تخصصی مختلف جهت دسترسی به فناوریهای جدید با توجه به ماموریتهای آنان را در بر میگیرد.
به گفته تولایی، برگزاری دورههای آموزشی ویژه به صورت هدفمند و مستمر با توجه به نیازهای صنعت برای به روز نگه داشتن دانش فنی نخبگان، انتشار نشریات تخصصی با هدف نشر دستاوردهای جوانان نخبه و متخصص و ایجاد بستر مناسب برای همکاری متخصصان با دانشگاهها و امکان ادامه تحصیل آنان از مواردی است که در حوزه علمی آموزش گنجانده شده است.
تولایی افزود: حوزه مستندسازی و مدیریت دانش نیز شامل تلاش برای صادرات دانش و خدمات فنی صنعت نفت به جای خامفروشی نفت و تلاش در جهت مدیریت دانش و تجربیات خبرگان و جوانان صنعت نفت برای افزایش کارایی و بهره وری است.
مشاور جوان وزیر نفت تصریح کرد: حوزه مدیریت و تصمیم گیری شامل مواردی مانند استفاده از جوانان متخصص در عرصههای مدیریتی از تصمیمسازی تا مشاوره در تصمیمگیری، کادرسازی متخصصان جوان برای حضور در سطوح مختلف مدیریتی، ایجاد و نهادینهکردن رویکرد انقلابی و روحیه جهادی در وزارت نفت، برطرفکردن موانع اداری پیچیده بهمنظور تسهیل و تبدیل ایده به فناوری، ایجاد ارتباط آسان و مستمر میان مدیران ارشد با متخصصان جوان جهت همافزایی و جذب و بهکارگیری متخصصان جوان با توجه به تحصیلات، توانمندیها و علایق آنان است.
به گفته وی، از دیگر مطالبات عمومی متخصصان جوان شرکتکننده در نخستین گردهمایی، حوزه زیرساختهای شبکهای بود که هدف از مطالبه این حوزه، تشکیل بانک اطلاعاتی از تخصصها و توانمندیهای افراد جهت تسریع در بهکارگیری آنان، ایجاد بستر مناسب جهت ارتباط نخبگان با یکدیگر برای همافزایی علمی آنان، ایجاد ساختار شبکهای و ماتریسی به جای ساختار سلسله مراتبی فعلی برای ارتباط موثرتر اعضا و گسترش دانش و فناوری و ایجاد پایگاه اینترنتی فعال و کارآمد جهت بهکارگیری ایدههای نوین و تسهیل در فعال کردن آنها بود.
مشاور جوان وزیر نفت در ادامه خاطرنشان کرد: از دیگر مطالباتی که برای ارائه به وزیر جمعبندی شد، حوزههای رفاهی بود که شامل مواردی چون وضع قوانین ویژه برای نخبگان و متخصصان جوان و تلاش بهمنظور کم کردن دغدغههای معیشتی، توجه به نیازهای معنوی در کنار نیازهای مادی و شناسایی و تشویق مبتکران و مخترعان و تلاش برای همگانی کردن آن بود.
بر اساس این گزارش، نخستین گردهمایی متخصصان جوان صنعت نفت با حضور وزیرنفت، برخی از معاونان و مدیران ارشد و بیش از ۴۰۰ نفر از متخصصان جوان وزارت نفت در تاریخ سه شنبه دوم اسفند ماه ۱۳۹۰ برگزار شد.