آمار تولید گاز رقیب ایران در پارس جنوبی ،دروغ پردازی دشمن است
مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس، ارزش اقتصادی میزان گاز ذخیره شده در میدان گازی پارس جنوبی را با احتساب بشکه ای ۵۰ دلار، معادل صادرات ۱۰۲ ساله نفت ایران اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران به عسلویه ، موسی سوری؛ مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در سومین همایش چشم انداز توسعه پایدار، یکپارچه و دانایی محور که صبح امروز (۳ اسفند) در عسلویه برگزار شد با بیان این مطلب گفت: برداشت ۸۰۰ میلیارد متر مکعب گاز از میدان مشترک پارس و یک میلیون بشکه نفت خام از میدان مشترک و غیر مشترک، می تواند تحول اقتصادی چشم گیری را در عمران و آبادی کشور ایجاد کند.
سوری تصریح کرد: پارس جنوبی با دارا بودن بزرگترین مخزن هلیوم که حدود ۲۸ درصد از ذخایر هلیوم جهان است در رتبه نخست قراردارد و به ترتیب روسیه و آمریکا با ذخایر ۲۷ و ۲۶ درصد در رتبه دوم و سوم پس از ایران قراردارند.
وی ارزش اقتصادی هریک از فازهای پارس جنوبی را حدود ۴ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: راه اندازی ۱۴ فاز پارس جنوبی، می تواند حدود ۱۸ درصد تولید ناخالص ملی را افزایش دهد که در نهایت این امر رونق اقتصادی کشور را به همراه دارد.
لایه های نفتی پارس جنوبی نیمه دوم سال آینده به تولید می رسند
سوری با بیان اینکه استقرار دکل حفاری و آغاز عملیات حفاری چاه توصیفی طرح توسعه لایه های نفتی پارس جنوبی به زودی آغاز می شود از به تولید رسیدن این لایه ها در نیمه دوم سال آینده خبر داد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اظهار کرد: شرکت نفت و گاز پارس در نظر دارد به یکی از ۵ شرکت برتر بین المللی در زنجیره تامین نفت و گاز کشور تبدیل شود و این هدف را سر لوحه برنامه های خود قرار داده است.
وی سهم ذخایر گازی ایران در میدان مشترک پارس جنوبی را حدود ۲٫۱۴ تریلیون متر مکعب برآورد کرد و گفت: از این رو جایگاه و نقش مهم و تعیین کننده منطقه اقتصادی ویژه انرژی پارس در اقتصاد کلان و تحقق اهداف چشم انداز بیست ساله نظام غیر قابل انکار است.
سوری اظهار کرد: این همایش می تواند با بهره گیری از مجموعه سرمایه های فکری و ظرفیت های علمی و پژوهشی کشور به کسب اطمینان از حفظ و ارتقا این جایگاه و تداوم رشد و پیشرفت این منطقه در مسیر توسعه پایدار، یکپارچگی و دانایی محور کمک کند.
وی پارس جنوبی را موتور محرکه اقتصادی کشور برای رسیدن به چشم انداز ۱۴۰۴ عنوان کرد و گفت: جنگ رسانه ای و نرم افزاری غیرهمسو با نظام، با اعلام ارقام شگرف به نفع رقیب ما در پارس جنوبی، دروغ پردازی مخرب بر علیه تمامی دلسوزان و خدمتگزاران صنعت نفت است.
سوری با بیان اینکه این همایش بر پایه سه محور پایداری، یکپارچگی و دانش محوری برگزار شده است گفت: منظور از پایداری، پایداری توسعه است که در عمق آن یک نگاه ارزشی مبتنی بر عدالت، امنیت و ماندگاری توسعه نهفته است.
مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس خصوصیات توسعه پایدار را ماندگاری، امنیت و دوام خواند و گفت: توسعه و پیشرفت منهای عدالت و امنیت معنا ندارد.
وی توضیح داد: در رویکرد یکپارچگی نیز بعد اجرا و مدیریتی پروژه ها مطرح است، پروژه هایی که با فقدان یکپارچگی اجرا شوند با تاخیر در اجرا، افزایش هزینه، زمان و احتمال انحراف از برنامه روبه رو خواهند شد.
سوری با بیان اینکه فقدان یکپارچگی در فرآیندهای تصمیم گیری و تصمیم سازی به عنوان یکی از موانع تعالی صنعت نفت به شمار می رود افزود: یکپارچگی و نگاه سیستمی که پایه و اساس هر کار است الزام مدیریت به شمار می رود.
وی با اشاره به رویکرد سوم و الزام علمی برگزاری این همایش که دانش بنیانی است گفت: اقتصاد هزار سوم بر پایه دانش بنیانی بنا شده است و امیدواریم که روزی به جای صادر کردن نفت و گاز بتوانیم دانش نفت و گاز را صادر کنیم.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس یادآور شد: هر توسعه ای که بر سه پایه پایداری، یکپارچگی و دانش محوری شکل نگیرد، توسعه رو به رشدی نخواهد بود.