شرایط ایجاد بورس انرژی بررسی شد
در نخستین جلسه هماندیشی کارگزاران بورس با صنعت نفت، با تشریح ضرورتها، شرایط ایجاد بورس انرژی بررسی شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، مسعود هاشمیان در نخستین جلسه هماندیشی کارگزاران بورس با صنعت نفت با تاکید بر لزوم تعریف ابزارهای مناسب برای عرضه فرآوردههای نفتی و نفتخام در بازار فعلی بورس، نتیجه این کار را افزایش سهم تولید کشور در بازار جهانی دانست
.وی با بیان اینکه تعریف ابزارهای مناسب برای عرضه فرآورده های نفتی و نفت خام در بازار فعلی بورس موجب توسعه بازار نقدینگی داخل خواهد شد و علاوه بر افزایش منافع ملی ، سهم تولید کشور در بازار جهانی را نیز افزایش خواهد داد.
مدیرکل اقتصادی و جذب سرمایهگذاری وزارت نفت در ادامه خاطرنشان کرد: وزارت نفت باید با حضور فعال خود در بورس انرژی نقشی تعیین کننده در هدایت سیاستهای خود در این بورس داشته باشد.
به گفته وی پیشنهاد ما مشارکت فعال وزارت نفت در چند حوزه از جمله مشارکت در هیات مدیره بورس انرژی و مشارکت در شورای عالی بورس است.
هاشمیان افزود: اگر بتوان کشورها و شرکتهای منطقهای را وارد این بورس کرد، دیگر نیازی به عرضه کل نفتخام ایران نیست و از طریق سوآپ میتوان حجم معاملات بورس را افزایش داد.
وی مهم ترین دلیل برای میسر نبودن عرضه فرآوردههای نفت، گاز، پتروشیمی ونفتخام به بورس را آمادهنبودن زیر ساختهای مورد نیاز این کار دانست وگفت: بخشی از این زیر ساختها را باید سازمان بورس طراحی کند و بخش دیگر نیز از سوی بخشهای عرضه کننده فرآوردههای نفت، گاز، پتروشیمی و نفتخام انجام خواهد شد.
نخستین جلسه هم اندیشی کارگزاران بورس با صنعت نفت با حضور مسعود هاشمیان، قائم مقام معاون وزیر نفت در امور بینالملل و بازرگانی و با مشارکت فعال کارگزاران بورس کالا در ساختمان مرکزی شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران برگزار شد و کارگزاران بورس به ارائه نقطه نظرات و تبادل اطلاعات با مدیران صنعت نفت در حوزه بورس پرداختند.
بر اساس این گزارش، بورس انرژی قرار است بیشتر روی پذیرش آن دسته از کالاها و محصولات حوزه انرژی فعال باشد که تاکنون در بورس کالا امکان حضور نداشته است؛ با راهاندازی این بازار، امکان خرید و فروش انرژی، تامین مالی برای صنعت نفت، کشف قیمت روزانه انرژی، شفافیت معاملاتی، آسانسازی تبادل انرژی و کاهش هزینههای معاملاتی در بخش مبادلات انرژی فراهم خواهد شد.