جزئیات بهکارگیری دانشجویان در پروژههای پژوهشی نفت
معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فنآوری از تدوین آییننامهای جدید درخصوص جزئیات بهکارگیری دانشجویان در پروژههای پژوهشی نفت از طریق تهیه پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکترا خبرداد و افزود: احتمالا این آیین نامه در سال آینده نهایی خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت (MOP)، دکتر محمد رضا مقدم در این خصوص گفت: بر اساس این دستورالعمل که بسیار مهم وغنی است، از نیروی انسانی و منابع خلاق برای کارهای پژوهشی وزارت نفت استفاده خواهد شد.
به گفته وی، در این آیین نامه جدید، براساس نیازسنجی و آینده نگاری، موضوعات تحقیقاتی مشخصی تعریف و برای اجرای آن یک استاد متولی انتخاب میشود که سرمایه در اختیار وی قرار خواهد گرفت. به این ترتیب استاد مربوطه دانشجوهای خلاق را متناسب با نیاز پروژه انتخاب و کار تحقیقاتی به عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا در اختیار وی قرار میگیرد.
دکتر مقدم با بیان اینکه این شیوه در در دنیا و در کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه (OECD)، کاربرد فراوانی دارد، تبیین کرد: در این کشورها، شرکتها سرمایه را در اختیار دانشگاهها گذاشته و به آنها پروژه مشخص داده میشود. همچنین دانشگاههایی که سرمایه نمیگیرند دانشجوهای خود را برای مقطع دکترا بر طبق نیازهای شرکتها انتخاب میکنند.
معاون وزیر نفت در تشریح اجرای این طرح در سایر کشورها گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا، دانشگاهها هیچ دانشجویی را بورسیه نمیکنند، بلکه این شرکتها هستند که سرمایه را در اختیار یک استاد متولی قرار میدهند و استاد، دانشجوها را از سراسر دنیا متناسب نیازانتخاب میکند که ما نیز دقیقا میخواهیم این شیوه را اجرا کنیم.
دکتر مقدم، انگیزه قوی برای اتمام زودتر پایاننامه توسط دانشجو، وجود ناظر به اندازه کافی، کمهزینه بودن و پرکار و حرفهای عمل کردن را از جمله ویژ گیهای این طرح عنوان کرد.
وی با بیان اینکه، اگر این آیین نامه خوب تدوین شود تحولی اساسی در حوزههای کاربردی صورت خواهد گرفت، افزود: در این روش پایان نامهها، نتیجهبخش، اثر بخش و مطمئنتر خواهد بود.
دکتر مقدم تصریح کرد: در پروژههای پژوهشی، مجری این پروژهها باید حتما در مرزهای دانش بوده و استاندارد مطلوبی از نظر نظارتی اعمال کنند.
افزایش تولید ازدیاد برداشت، مهمترین اولویت پژوهشی
در پایان معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فنآوری، مهمترین اولویت پژوهشی وزارت نفت را ایجاد کنسرسیوم افزایش تولید ازدیاد برداشت عنوان و تصریح کرد: این بخش پر چالشترین قسمت است که اگر از آن عبور کنیم یک سازماندهی بسیار خوبی در حوزه بالا دست صنعت نفت فراهم خواهد شد.