لزوم تشکیل بانک اطلاعات متخصصان صنعت نفت
مدیرکل امور پژوهشی وزارت نفت با اعلام خبر اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان به پروژههای پژوهشی وزارت نفت، بر لزوم تشکیل بانک اطلاعات متخصصان در صنعت نفت تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، پرویز نوری کوهانی مدیرکل امور پژوهشی وزارت نفت با تشریح مزایای وجود بانک اطلاعات متخصصان صنعت نفت افزد: برای بهرهمندی سودمند از تواناییهای متخصصان فعال در صنعت نفت، باید فهرستی از متخصصان به همراه گرایشهای کاری و پژوهشی آنان ایجاد شود.
وی با اعلام این خبر که امسال در وزارت نفت در حدود ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه به فعالیتهای پژوهشی اختصاص یافته است، اظهار کرد: این مبلغ در ۳۶۰ پروژه پژوهشی هزینه میشود. مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه ابلاغ شده به شورای علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در سال ۹۰ در قالب ۳۶۰ پروژه پژوهشی هزینه خواهد شد.
وی به ضرورت تدوین اولویتهای پژوهشی در صنعت نفت اشاره کرد و افزود: تعیین اولویتهای پژوهشی میتواند ساز و کار فرآیندهای پژوهشی را سرعت بخشد و از سوی دیگر از سردرگمی پژوهشگران و محققان در انتخاب موضوعات پژوهشی جلوگیری خواهد شد.
نوری کوهانی درباره حمایت وزارت نفت از پایان نامههای پژوهشی توضیح داد: با اجرای نظام جامع پژوهشی، برنامهریزی مدونی برای حمایت از پایاننامهها در وزارت نفت انجام شده است؛ به طوری که حمایت مالی پروژههای پژوهشی در مبالغ چهار تا هفت میلیون تومانی در هیات مدیره به تصویب رسیده است.
وی در ادامه به اجرای پروژه قطببندی دانشگاهها در سال گذشته اشاره و یادآوری کرد: وزارت نفت با کمک موسسه مطالعات بینالمللی انرژی در سال گذشته موفق شد تا ۳۳۰ قطب پژوهشی را در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی تعریف کند که از این تعداد ۲۱۰ قطب به الزامات فنی و بقیه به امور راهبردی و غیرفنی اختصاص یافته است.
نوری در ادامه خاطرنشان کرد: در حوزه بالادستی صنعت نفت نیز از میان ۲۱۰ قطب فنی، ۱۲۰ قطب تعریف شده که به هفت درخت با شاخههای فرعی و اصلی تقسیم شده است.
وی افزود: تاکنون بیش از چهار هزار گروه پژوهشی در نظام قطب بندی ثبت نام کردهاند که از این میان تنها تعدادی از آنان موفق به اخذ گواهینامههای فنی شدهاند.