نخستین جلسه تدوین بودجه ۹۱ تشکیل شد
معاون وزیرنفت در برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری از تشکیل نخستین جلسه تدوین بودجه ۹۱ با حضور نمایندگان چهارشنبه شرکت اصلی وزارت نفت خبر داد.
مهندس محسن خجستهمهر در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، با بیان اینکه این برنامه طی بخشنامهای از سوی وزیر نفت به معاونت برنامهریزی وزارت نفت، متفاوت تر از گذشته در مدت یک ماه تدوین میشود، گفت: در این نشست، کلیات مربوط به احکام و ارقام بوجه مطرح شد.
وی با بیان اینکه درآمد صنعت نفت برای کشور حیاتی است، هرگونه سرمایهگذاری در این صنعت را زود بازده دانست و افزود: سرمایهگذاری در برخی از طرحهای صنعت نفت مانند توسعه فازهای میدان مشترک پارس جنوبی یک ساله برگشت خواهد داشت.
معاون وزیر نفت با تاکید براینکه از این رو با تعیین بودجه مناسب در سال آینده، طرحهای با اولویت همچون توسعه میدان گازی پارس جنوبی سریعترعملیاتی خواهد شد، به اراده دولت و مجلس مبنی بر غنی تر دیدن بودجه سال آینده صنعت نفت اشاره و خاطرنشان کرد: وزارت نفت نیز تلاش میکند این بوجه را با رویکرد تولید ثروت به جای مدیریت هزینه دیده و احکام را بر این اساس نهایی کند.
وی در خصوص محورهای اصلی بودجه سال ۱۳۹۱ اظهار داشت: پیش بینی می شود شاخص های کلان اقتصادی موثر بر تنظیم بوجه، شامل قیمت نفت خام، میعانات گازی و گاز طبیعی، درصد رشد هزینه های جاری و سرمایه ای، افزایش حقوق و دستمزد و تسعیر ارز ازجمله محورهای بودجه سال آینده وزارت نفت باشند که در این زمینه هم اکنون منتظر اعلام نرخ های یادشده از سوی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری هستیم .
مهندس خجستهمهر با تاکید بر این که درنظر است از مجموع ظرفیتهای قانونی برنامه پنجم توسعه، برای بودجه سال ۱۳۹۱ استفاده شود، توضیح داد: پیشبینی میزان تولید نفت و گاز، تولید و مصرف فرآوردههای نفتی در داخل کشور، میزان و ارزش صادرات و واردات گاز طبیعی و فرآوردههای نفتی و اثرات اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در تنظیم بودجه سال ۹۱ از جمله محورهای اصلی در پیش بینی بودجه سال ۹۱ خواهد بود.
وی با بیان این که میزان درآمد صنعت نفت در کشور بسیار تاثیرگذار است، یادآور شد: اگر بتوانیم با بودجه مناسبی که برای وزارت نفت در نظر گرفته میشود طرح های پارس جنوبی را به پایان برسانیم، می توان سالیانه ۱۰۰ میلیارد دلار به درآمد کشور افزود.
به گفته این مقام مسئول وزارت نفت باید از کل ظرفیتهای قانون برنامه پنجم در بودجه سال ۹۱ و به ویژه ماده ۲۲۹ قانون برنامه پنجم که ظرفیت خوبی را برای تامین مالی طرحهای صیانتی وزارت نفت در نظر گرفته است، استفاده کند که در این میان موضوع باز پرداخت تسهیلات دریافت در بودجه شرکتها باید لحاظ شود.
وی افزود: بر اساس ماده ۲۲۹ ، وزارت نفت می تواند ۱۰ درصد از درآمد تولید نفت را برای فعالیت هایی مانند صیانت از مخازن، اجرای طرحهای ازدیاد برداشت و جمع آوری گازهای همراه استفاده کند.
معاون وزیر نفت با اشاره به وابستگی بودجه چهار شرکت اصلی به منابع مالی غیر از بودجه سنواتی تشریح کرد: شرکتهای اصلی تابع وزارت نفت، به دلیل دارا بودن طرحهای گسترده، نیاز زیادی به منابع مالی مختلف فاینانس، بیعمتقابل، منابع مالی بانکی و بازارهای داخلی و بینالمللی دارند و باید موضوع بازپرداخت تسهیلات دریافتی در بودجه شرکتها لحاظ شود زیرا وابستگی وزارت نفت به بوجه های غیر سنواتی نسبت به سال های گذشته افزایش یافته است .
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدرو کربوری وزارت نفت بررسی مسائل مربوط به خصوصیسازی در سال ۱۳۹۱ شامل منابع واگذاری شرکتهای مشمول واگذاری، بدهیها و تعهدات آنها، همچنین بررسی مسائل مربوط به صندوق توسعه ملی شامل واریز ۲۰ درصدی منابع حاصل از صادرات نفتخام و صادرات گاز منهای واردات به صندوق و استفاده از منابع صندوق جهت سرمایه گذاری را از دیگر مواردی دانست که باید برای نهاییشدن بودجه سال ۹۱ از سوی وزات نفت پیشبینی شود.
وی در پایان گفت: با نهایی شدن بودجه سال ۱۳۹۱ صنعت نفت تا یک ماه آینده، تقدیم دولت خواهد شد و چنانچه بیان شده، انتظار میرود نیاز بودجهای سال آینده صنعت نفت به لحاظ ماموریتهای آن، غنیتر از بودجه امسال باشد.