بررسی مسائل و چشماندازهای صنعت ال.ان.جی در همایش آبان ماه
مدیرعامل شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران با بیان اینکه پیشرفت نخستین پروژه تولید گاز مایع کشور از مرز ۵۱ درصد گذشت، گفت: بهمنظور بررسی مسائل و چشماندازهای صنعت ال.ان.جی قرار است در آبانماه همایش ال.ان.جی ایران برگزار شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، مهندس علی خیراندیش با اشاره به اینکه با هدف بررسی چالشها و فرصتهای پیش روی صنعت ال.ان.جی ایران، بازار های جهانی، حمل و نقل و وضعیت جهانی این محصول راهبردی از برگزاری یک گردهمایی بینالمللی در آبان ماه سالجاری در تهران خبر داد.
وی افزود: بر این اساس تلاش ایران برای تولید گاز به شیوه ال.ان.جی و صادرات جهانی این محصول، بررسی افقی که در جهان برای تولید و صادرات در دهه های آینده برای این کالای استراتژیک متصور است و تدوین یک سند چشمانداز برای توسعه صنعت ال.ا.جی در دستور کار قرار گرفته است.
پیشرفت پروژه ایران ال.ان.جی از نیمه گذشت
مهندس خیراندیش با بیان اینکه در حال حاضر پیشرفت ساخت نخستین پروژه تولید گاز طبیعی مایع (ال.ان.جی) کشور از مرز ۵۲ درصد عبور کرده است، خاطرنشان شد: پیشبینی میشود تا اواخر سال آینده امکان صدور اولین محموله ال.ان.جی ایران به بازارهای جهانی فراهم شود.
وی با تاکید بر اینکه اجرای پروژه ایران ال.ان.جی طبق برنامه زمانبندی نیاز به تامین بهموقع منابع مالی دارد، تصریح کرد: در این ورت پیشبینی میشود در اواسط سال آینده واحد شیرینسازی و در اواخر سال آینده واحد مایعسازی ایران ال.ان.جی راهاندازی شوند.
در ادامه خیر اندیش مدیرعامل شرکت ایران الانجی با بیان این که اسکله این مجتمع در مرداد ماه سال جاری مورد بهره برداری قرار گرفته است،گفت: دو بازوی بارگیری در این اسکله طراحی شده و هم اکنون پیشرفت فعالیت کل پروژه ایران ال ان جی به بیش از ۵۰ درصد رسیده است.
مدیرعامل شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران با تاکید بر اینکه این پروژه با بالاترین استانداردها در حال ساخت است، کل هزینه ساخت پروژه ایران ال.ان.جی بیش از چهار میلیارد دلار خواهد بود که ۱٫۵ میلیارد دلار آن تا پایان سال گذشته تامین شده و باقی در حال تامین است. به گفته وی همچنین همکنون سهم ال.ان.جی از تجارت گاز جهان حدود ۲۵ درصد است که تا سال ۲۰۲۵ میلادی به حدود ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت؛ در شرایط فعلی ظرفیتی برای مصرف سالانه ۳۰۰ میلیون تن ال.ان.جی در جهان به وجود آمده ولی پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۵ میلادی ظرفیت خرید ال.ان.جی در بازارهای جهانی به ۶۰۰ میلیون تن و در سالهای بعد از آن به ۱٫۲ میلیارد تن در سال افزایش یابد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه ساخت و توسعه واحدهای ال.ان.جی به دلیل وجود ذخایر قابل توجه گاز طبیعی در ایران و منطقه پارس جنوبی دارای توجیه فنی و اقتصادی بالایی است، تصریح کرد: مطالعات انجام گرفته نشان میدهد در شرایط فعلی هزینه تولید، هر یک میلیون بی.تی.یو ال.ان.جی در ایران بین ۱٫۲ تا حداکثر ۲٫۵ دلار است که با هزینه حمل و تبدیل دوباره آن به گاز خشک در مقصد درمجموع حدود چهار دلار میشود.
وی افزود: این در حالیست که درحال حاضر ارزش هر یک میلیون بی.تی.یو گاز طبیعی مایع در بازار ال.ان.جی ژاپن و کره جنوبی حدود ۱۵٫۸۵ دلار، در جنوب غرب اروپا ۱۲٫۲۵ دلار، در شمال غرب اروپا ۱۱٫۸۵ دلار، در غرب هند ۱۴٫۲۵ دلار و در جنوب خاورمیانه ۱۳٫۵ دلار است.
مهندس خیراندیش با اشاره به تلاش کشورهای فعال در صنعت ال.ان.جی برای توسعه واحدهای تولیدی خود تشریح کرد: استرالیا تا چند سال آینده ظرفیت تولید ال.ان.جی خود را از ۳۵ به ۱۱۰ میلیون تن، روسیه از ۱۰ به ۱۰۰ میلیون تن و نیجریه به بیش از ۴۰ میلیون تن در سال افزایش میدهد و این در حالی است که همزمان با این ظرفیت سازی عرضه، خرید این کالای استراتژیک هم رو به افزایش است.
فعال شدن مینی ال.ان.جی ها در بخش نیروگاهی و نقاط صعبالعبور
مدیرعامل شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران همچنین از برنامهریزی برای ایجاد واحدهای مینی ال.ان.جی برای تامین گاز مورد نیاز نیروگاههای کشور خبر داد و یادآور شد:هماکنون حدود ۶۰ نیروگاه به شبکه ملی گاز ایران متصل عمده و بخش عمدهای از این واحدها در زمستان به دلیل کمبود گاز از فرآوردههای نفتی استفاده می کنند.
وی با اعلام اینکه با ایجاد واحدهای مینی ال.ان.جی با ظرفیتهای ۱۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن در سال امکان تامین گاز مورد نیاز نیروگاهها در طول سرد سال فراهم میشود، گفت: ایجاد این واحدهای مینی ال.ان.جی در کنار ظرفیتهای صادرات ال.ان.جی کشور بوده و معمولاً واحدهای مینی ال.ان.جی به صورت پراکنده در سطح کشور نصب و راه اندازی میشوند.