تألیف کتاب « داوری تجاری بین المللی» به همت مشاور ارشد حقوقی شرکت متن
کتاب « داوری تجاری بین المللی» به همت مشاور ارشد حقوقی شرکت مهندسی و توسعه نفت تألیف و منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه نفت، دکتر عبدالحسین شیروی، نویسنده کتاب « داوری تجاری بین المللی» در این باره توضیح داد:
داوری بخش جدایی ناپذیر حقوق تجارت بین الملل را تشکیل می دهد. این کتاب در تکمیل مباحث کتاب حقوق تجارت بین الملل، حل و فصل اختلافات تجاری بین المللی از طریق داوری را مورد بررسی جامع قرار داده است بدون اینکه از حدود یک کتاب درسی برای استفاده عموم دانشجویان خارج گردد. در این کتاب قانون داوری تجاری بین المللی ایران و کنوانسیون نیویورک ۱۹۵۸ در پرتو آخرین ویرایش اسناد بین المللی مثل «قانون نمونه داوری آنسیترال ۲۰۰۶»، «مقررات داوری آنسیترال ۲۰۱۰»، و «مقررات داوری اتاق بازرگانی بین المللی ۲۰۱۲» بررسی شده است. هر چند این کتاب در مورد داوری تجاری بین الملل است و طبیعتاً عمده مباحث آن حول داوریهای تجاری بین المللی است، در لابه لای مباحث آن، حسب مورد به موضوعات مربوط به داوریهای داخلی که تابع قانون آیین دادرسی مدنی هستند، نیز اشاره شده است. در بیان مطالب از نثری ساده بهره گرفته شده و مطلب به نحوی دسته بندی و تنظیم گردیده است که دانشجویان و سایر علاقمندان به راحتی بتوانند مباحث آن را دنبال کنند.
گفتنی است: دکتر شیروی مشاور ارشد حقوقی شرکت مهندسی و توسعه نفت در بخش مذاکرات قراردادهای بین المللی و بیع متقابل است که از سال ۱۳۸۰ وارد صنعت نفت شده و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با درجه استاد تمامی است که از سال ۱۳۶۹ در پردیس قم به تدریس مشغول بوده است. وی فارغ التحصیل رشته «حقوق» در مقطع کارشناسی از دانشگاه تهران، «حقوق خصوصی» در مطقع کارشناسی ارشد از دانشگاه تربیت مدرس و «حقوق تجارت بینالملل» در مقطع دکتری از دانشگاه آدلاید استرالیا است.
تخصص اصلی ایشان حقوق تجارت بینالملل، حقوق نفت و گاز و حقوق قراردادهای بینالمللی است. علاقه اصلی وی به حقوق مدنی، حقوق تجارت بینالملل، حقوق نفت و گاز و سایر دروس مرتبط مثل حل و فصل اختلافات تجاری بین المللی است.
در تدریس خود همواره تلاش دارد مبانی نظری مباحث و کاربرد عملی آنها را مد نظر قرار دهد و اعتقاد دارد دانشجویان همانطور که باید به مبانی نظری حقوق قراردادها تسلط داشته باشند، باید بتوانند یک قرارداد خوب را مذاکره و تنظیم کنند.
به مطالعه علاقه زیاد داشته و هیچ فرصتی را برای استفاده از علم و تجربه دیگران از دست نمی دهد. در مباحث حقوق خود را به آنچه میداند محدود نمیکند و سعی دارد که زمینههای جدید حقوق را شناسایی نماید. برخی از دروس مثل “درس حقوق قراردادهای فناوری” یا “درس حقوق اسناد الکترونیکی” را برای اولین بار در ایران تدریس کرده است.
به نوشتن علاقه زیاد دارد. با این وجود به کیفیت بیشتر از کمیت اهمیت می دهد و اعتقاد دارد که باید از طریق نوشتن دیگران را در معلومات و تجربیات خود سهیم کرد. چاپ ۶ جلد کتاب و بیش از ۵۰ مقاله نتیجه این تفکر است.
عاشق تدریس بوده و به دانشجویان خود علاقمند است. با آنها همانند فرزندان خود رابطه عاطفی برقرار میکند، برای آنها غصه میخورد، به آنها تشر میزند، آنها را راهنمایی میکند، به آنها احترام می گذارد و خلاصه آنها را دوست دارد.
به کارهای عملی حقوق در خصوص تنظیم قراردادهای بین المللی و مذاکرات قراردادی علاقمند است و از مذاکره با مجربترین حقوقدانان بینالمللی لذت می برد.
در حال حاضر آخرین اثر ایشان، کتاب داوری تجاری بین المللی است که توسط انتشارات سمت به چاپ رسیده است وعلاقمندان برای تهیه آن می توانند به انتشارات سمت در خیابان ابوریحان و یا سایر کتابفروشی های معتبر مراجعه کنند.