انتشار ۹هزار میلیارد اوراق مشارکت ریالی آغاز می شود
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از آغاز انتشار ۹ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت پارس جنوبی با نرخهای جدید بسته سیاستی نظارتی شورای پول و اعتبار در شعب بانک تجارت در نیمه دوم بهمن ماه امسال خبر داد.
احمد قلعه بانی؛ مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، در نشست خبری که عصر دیروز(شنبه ۹ بهمن ماه سالجاری) برگزار شد با اعلام این خبر گفت: مرحله دوم انتشار اوراق مشارکت پارس جنوبی با مبلغ ۹ هزار میلیارد ریال از ۱۵ بهمن امسال در داخل کشور منتشر میشود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه این اوراق مشارکت ریالی ۴ ساله و سود علیالحساب آن سالانه ۲۰ درصد و به صورت روزشمار محاسبه و در مقاطع ۳ ماه پرداخت میشود، افزود: نرخ بازخرید این اوراق پیش از سررسید در سال اول ۱۸ درصد و بیشتر از یک سال ۱۹٫۵ درصد ۱۸ درصد، ۴ ساله، معاف از مالیات و قابل بازخرید در همه شعب بانک عامل است.
وی تصریح کرد: پس از تصویب شرایط جدید بسته جدید بانکی، توسط بانک مرکزی و شورای پول، شرکت ملی نفت ایران اولین شرکتی است که اوراق مشارکت ۲۰ درصدی را منتشر کند.
قلعه بانی با بیان اینکه نرخ موثر این اوراق ۲۷ درصد است، گفت: با توجه به نرخ سود بسیار جذاب این اوراق، پیشبینی میشود فروش این اوراق با استقبال خوب مردم روبهرو شود.
قلعه بانی افزود: اوراق مشارکت ریالی این مرحله، بی نام، قابل واگذاری به غیر و معاف از مالیات است.
معاون وزیر نفت، تاکید کرد:شرکت ملی نفت ایران دارای مجوز انتشار ۹۰ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت ریالی است که از این مقدار در مرحله اول ۵ هزار میلیارد ریال توسط شرکت نفت و گاز پارس به عاملیت بانک تجارت صورت گرفت که فقط ۲۰ درصد این میزان فروخته شد.
وی افزود: در پی توافقات انجام شده با بانک مرکزی، نرخ سود اوراق مشارکت ریالی مرحله اول نیز که پیش از این، ۱۷ درصد بوده است همزمان با انتشار اوراق جدید (۱۵ بهمن ماه سالجاری) بر اساس نرخ بسته جدید افزایش و به ۲۰ درصد می رسد.
قلعه بانی تصریح کرد: شرکت ملی نفت درصدد افزایش نرخ سود اوراق سلف نفت است و حداقل سود آن معادل نرخ روز شمار اوراق مشارکت خواهد بود و در مدت ۳ ماهه پرداخت می شود.
وی در مورد اوراق صکوک نفتی گفت: سود اوراق صکوک نفتی به دلیل شرایط پرداخت ویژهای که داراست، از سایر اوراق بیشتر است.
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، در بخش دیگر سخنان خود در این نشست با اشاره به تحریم های بین المللی اروپا بر علیه ایران گفت: تحریم نفت ایران از سوی کشورهای اروپایی ، بیش ازهر چیز، خود این کشورها و مردم این کشورها را دچار مشکل خواهد کرد.
قلعه بانی با بیان اینکه ایران از گذشته روابط تجاری با این کشورهای اروپایی داشته است، تصریح کرد: شرکت نفت انتظار این تصمیم را ازسوی اتحادیه اروپا نداشت، بنابراین تجدیدنظر در رابطه تجاری با شرکتهای اروپایی اجتنابناپذیر خواهد بود، چراکه اروپا نشان داد شریک مطمئنی برای ایران نیست.
وی افزود: کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، کشورهای آسیایی و درحال توسعه باید سازوکار و راهکارهای دیگری را برای روابط تجاری خود با کشورهای اروپایی بیاندیشند.
معاون وزیر نفت ایران با بیان اینکه سهم اروپا از نفت صادراتی ایران فقط ۱۸ در صد است، گفت: از قبل توسط شرکت ملی نفت ایران برای مقابله با این تصمیم، پیشبینیهایی صورت گرفته بود از اینرو بازاریابی برای مشتریان جدید و جایگزینی سهم ۱۸ درصد صادرات اروپا تاحدودی انجام شده است.
قلعه بانی تاکید کرد: در شرایط کنونی هیچ ذخیره نفتی در خارک و دیگر ذخایر کشور وجود ندارد و امسال یکی از سالهای درخشان شرکت ملی نفت ایران از لحاظ میزان ذخیره نفت خام بوده است.
معاون وزیر نفت در ادامه تصریح کرد: شرکتهای اروپایی طبق قراردادهای بیع متقابلی که با کشور ایران دارند، در صورتی که به تعهدات خود عمل نکنند، متضرر خواهند شد و بازپرداخت سرمایه و قراردادهای آینده آنها دچار مشکل خواهد شد و درصورتی که مایل به فسخ این قراردادها باشند، زیان و ضرر ناشی از فسخ قرارداد برعهده آنهاست و مسوولیت اقدامشان را باید به عهده بگیرند.
وی درباره ادعای برخی کارشناسان غربی که ایران باید نفت خود را به قیمت ارزانتری به مشتریان جدید بفروشد، تصریح کرد: ایران به هیچ وجه تخفیفی به مشتریان نفت خود نخواهد داد و خوشبختانه نفت ایران همواره مشتریان خاص خود را داشته و خواهد داشت.
قلعهبانی، گفت: تطبیق سیستم پالایشگاههایی کشورهای که از نفت ایران استفاده می کنند با نفت جدید، به طور طبیعی، هزینه بر و زمان بر است، و تطبیق این پالایشگاه ها با نفت جدید هزینههای تمام شده آنها را افزایش خواهد داد و از اینرو براحتی نمی توانند نفت ایران را با نفت دیگری جایگزین کنند.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: برخی دولتهای اروپایی بهگونهای دیکتاتوری عمل کرده اند و تصمیماتشان برخلاف نظر مردم و شرکتهای بزرگ نفتی است.
وی در پایان گفت: کشورها و شرکت هایی که خریدار نفت هستند میتوانند به صورت شفاف، خواسته خود را به شرکت ملی نفت ایران اعلام کنند.